Зелето принадлежи към вида зеленчуци Brassica и се предлага в

...
Зелето принадлежи към вида зеленчуци Brassica и се предлага в
Коментари Харесай

Зеле или спанак: Кое е по-добре да изберете?

Зелето принадлежи към типа зеленчуци Brassica и се предлага в разнообразни цветове като алено, бяло, зелено и лилаво. Той е цялостно с витамини и минерали и доста наподобява на маруля. Използва се в разнообразни ястия като кимчи, кисело зеле и салати.
Спанакът, въпреки това, принадлежи към семейство Chenopodiaceae и има горчив усет. Когато става въпрос за сравняване на тези два зеленчука, ето някои разлики и прилики сред тях.
 Вкусна запеканка с картофи и спанак Вкусна запеканка с картофи и спанак
Запеканката с картофи и спанак е чудесна алтернатива за лека вечеря или апетитен обяд.  Това са нужните артикули за нейното подготвя...
Зеле
Зелето е заредено с витамин С, който оказва помощ за производството на колаген и усъвършенства имунитета и здравето на костите. Витамин С оказва помощ за отбрана на организма от вреди, породени от свободните радикали. Зелето е богато на фибри и минерали като калций и калий. Също по този начин съдържа мощни антиоксиданти като полифеноли и сярни съединения.
Зелето е богато на витамин К, който подкрепя съсирването на кръвта и е нужен за свързването на калция в костите.
Спанак
 700 кг спанак ще бъдат унищожени поради открития татул 700 кг спанак ще бъдат унищожени поради открития татул
Цялата партида от 700 кг спанак ще бъде унищожена поради открития татул в комерсиална верига в Търговище. Спанакът е отглеждан в село Зл...
Листата на спанака са тъмнозелени на цвят заради съществуването на хлорофил и каротеноиди като лутеин, бета каротин и зеаксантин. Тези каротеноиди оказват помощ за възстановяване на здравето на очите и имат противовъзпалителни свойства. Спанакът е богат на витамини А, В2, С и Е, дружно с магнезий, манган, калций и желязо. Също по този начин е богат на витамин К, който оказва помощ за поддържането на здравето на костите.
Спанакът е зареден с антиоксиданти, които оказват помощ за попречване на увреждането на свободните радикали, като по този метод предотвратяват преждевременното стареене. Той е цялостен с съществени хранителни субстанции и по този метод оказва помощ за поддържането на кожата блестяща и здрава.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР