Зеленски заяви, че групата е била сформирана на виртуална среща

...
Зеленски заяви, че групата е била сформирана на виртуална среща
Коментари Харесай

Нашите градове и села да бъдат по-добре защитени. Западът укреп...

Зеленски съобщи, че групата е била образувана на виртуална среща на групата " Рамщайн ", която преглежда военните потребности на Украйна, съобщи " Ройтерс ".

 

Германия съобщи, че тя и Франция ще поемат водеща роля. " В момента не всичко може да бъде оповестено обществено, само че украинският въздушен щит става все по-силен с всеки минал месец ", сподели Зеленски.

Министерството на защитата на Германия по-рано разгласи сформирането на групата в обява в X, някогашния Twitter, като Германия и Франция поеха водеща позиция.

" Благодаря на всяка страна, която взе участие в тези старания, за това, че дава опция нашите градове и села да бъдат по-добре предпазени от съветските офанзиви ", сподели Зеленски в нощното си видеообръщение.

" В момента не всичко може да бъде разкрито обществено, само че украинският въздушен щит става все по-силен с всеки минал месец ".

Министърът на защитата Рустем Умеров означи и друга помощ, контрактувана от участниците, в това число немски пакет за противовъздушна защита, разгласен тази седмица по време на визитата на министъра на защитата Борис Писториус в Киев. Отбелязани бяха също холандски пакет и естонско финансиране за помощ в региона на осведомителните технологии.

 

Главнокомандващият на украинските въоръжени сили военачалник Валерий Залужний съобщи в Telegram, че за първи път е взел участие в срещата, и дефинира обстановката по продължение на 1000-километровия фронт като " комплицирана, само че контролируема ".

 

Зеленски от дълго време акцентира подобряването на противовъздушната защита като основен детайл, който да помогне за предпазването на украинските градове от съветски въздушни удари - в това число по енергийната инфраструктура - в изискванията на зимно време.

 

В разнообразни моменти от войната, която е на път да влезе в 21-вия си месец, Русия нанася удари по украински електроцентрали и друга инфраструктура.

 

Ракетни и безпилотни удари са нанесени и по жилищни блокове и други цивилен обекти, макар че Русия отхвърля да е ориентирана против цивилни жители.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР