Зеленски се ползва с подкрепата на 66% от централно и

...
Зеленски се ползва с подкрепата на 66% от централно и
Коментари Харесай

Зеленски – лидерът с най-голяма подкрепа в Централна и Източна Европа, следван от Макрон и Джонсън

Зеленски се употребява с поддръжката на 66% от централно и източноевропейците. След него е Енамюел Макрон с 61%, Борис Джонсън с 57%, Джо Байдън с 53% и Урсула Фон дер Лайен с 50%.

В 7 от 9 страни болшинството възприема Володимир Зеленски позитивно. Въздействието на войната на Кремъл, пропагандата, дезинформацията и клеветническите акции обаче се отразява в доста страни, в това число България, Словакия и Унгария. Общо надлежно 50%, 42% и 40% в тези три страни гледат негативно на Зеленски.

Сравнително ниска е поддръжката за немския канцлер Олаф Шолц, за който са дали своят вот единствено 44% от европейците и след който са единствено Владимир Путин с 35% и Си Цзинпин с 23%. Германският канцлер изостава от известността на предшественичката си Ангела Меркел със 17 процентни пункта.

Войната в Украйна е повлияла на усещанията за доста международни политически водачи. Сега обществата като цяло са по-склонни да разпознават имената на водачите и да имат мнение за тях. През 2021 година 24% от жителите на Централна и Източна Европа „ не знаят “ или „ в никакъв случай не са чували “ за Джо Байдън, а 35% - за Урсула фон дер Лайен. Тези водачи към този момент са разпознаваеми, надлежно с спомагателни 14 и 13 процентни пункта.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР