Зеленски по програма има и среща с президента Румен Радев.

...
Зеленски по програма има и среща с президента Румен Радев.
Коментари Харесай

В България Зеленски ще се срещне с президента Радев и с премиера Денков

Зеленски по стратегия има и среща с президента Румен Радев. Това заяви министър председателят Николай Денков в отговор на въпроси по Facebook.

 

Подкрепата на България за участието на Украйна в НАТО, подпомагането с муниции и нуклеарната енергетика ще са главните тематики на диалозите.

Ще бъде подписан и меморандум за съгласие сред България и Украйна в региона на енергетиката, като има няколко точки свързани с нуклеарната сила, сподели министър председателят Николай Денков.

 

Полицейското наличие по главните столични булеварди е засилено от ранно сутринта. Силите за сигурност са ситуирани и към постройката на Народното събрание.

В сряда Министерският съвет утвърди план на Съвместна декларация сред България и Украйна по отношение на евроатлантическата интеграция на Киев, оповестиха от държавната пресслужба.

 

" В двустранна декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна се удостоверява нашата мощна политическа поддръжка за страната в битката ѝ против съветската експанзия за отбрана на независимостта, суверенитета и териториалната ѝ целокупност, и по пътя ѝ към участие в НАТО тогава, когато изискванията разрешават това ", се споделя в известието на Министерския съвет.

 

Документът показва желанието на двете страни за продан на научно-технически, инженерен и действен опит в региона на потреблението и прехвърлянето на познания и ноу-хау, свързани с по-ефективното потребление на възобновими енергийни източници и нови енергийни технологии.

 

Потенциалните сфери на съдействие са свързани с възстановяване на енергийната успеваемост, увеличение на съхранението на сила, пускане на интелигентни мрежи, поощряване на цифровизацията, както и съдействие в региона на нуклеарната енергетиката.

 

Съвместна работна група ще развие формите на съдействие в посочените области. Предвидено е действието на меморандума да бъде 5 години, с опция за автоматизирано възобновяване за нови три години.

 

Днес се чака Народното събрание да разиска декларация в поддръжка участието на Украйна в НАТО.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР