Зеленски отхвърли предложението на папата за преговори между Русия и

...
Зеленски отхвърли предложението на папата за преговори между Русия и
Коментари Харесай

Зеленски отхвърли предложението на папата за преговори между Русия и Украйна


Зеленски отхвърли предлагането на папата за договаряния сред Русия и Украйна.

Украинският президент Володимир Зеленски отхвърли концепцията на Папа Франциск за договаряния сред Украйна и Русия.

В своето видеообръщение Зеленски дефинира думите на Папа Франциск пред швейцарска телевизия като виртуално ходатайство и сподели, че такова предложение няма нищо общо с напъните на представителите на разнообразни религии, които са на фронта с украинските бойци.

„ Те ни поддържат с молебствия, с диалози и с каузи. Това в действителност съставлява връзката сред църквата и народа “, уточни Зеленски.

„ А не отнякъде, на разстояние от 2500 км, да се прави виртуално ходатайство сред някой, който желае да живее, и някой, който се пробва да те унищожи “, сподели украинският президент, предава Българска национална телевизия.

Вчера шефът на пресслужбата на Ватикана Матео Бруни посочи, че Папа Франциск не е призовавал Украйна да се съобщи. Той е употребявал думите „ бяло знаме “ в отговор на въпрос на интервюиращия, който също се е изразил по този начин и като знак за прекъсване на бойните дейности и за помирение, което да се реализира със храброст за договаряния.

В Украйна Русия нападна с дронове и тази нощ – в 2.30 ч. бяха задействани сирените в Одеса. Жителите на града бяха призовани да се укрият, до момента в който не бъде даден отбой на паниката.

Местни медии оповестиха, че дроновете са били доста и са летели на талази от акваторията на Черно море.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР