Зеленски може да говори пред българския парламент, когато България изпълни

...
Зеленски може да говори пред българския парламент, когато България изпълни
Коментари Харесай

Асен Агов: Зеленски може да говори пред нашия парламент, когато България изпълни ангажимента си към Украйна

Зеленски може да приказва пред българския парламент, когато България извърши уговорката си да даде помощ на Украйна (като член на НАТО и Европейски Съюз – бел.ред.). Това съобщи в студиото на Българска национална телевизия някогашният народен представител и публицист Асен Агов.

Украйна сполучливо брани своята територии. Паниката е обзела Кремъл, което приказва за голяма рецесия. Тя е  провокирана от успехите на украинската войска. Моята прогноза е, че Украйна ще победи в тази война, уточни той.

Агов разяснява изказванията на президента, че разногласието към Митрофанова и Зеленски е лекомислен на фона на огромните проблеми, които стоят пред България. Той го планове като опит българските политици да се надцакват, като игра на стражари и апаши. 

Агов посочи, че днешните проблеми на българите са директен резултат от съветската експанзия, поради два шантажа – за газ и за нефт. Вече нашето вместилище за газ е цялостно съвсем на 90%. Няма да имаме и проблем с петрола, инфлацията ще падне и следващата година ще има една стабилизация. А цената на газа ще получи таван в изискване на война. Шантаж са и заканите с нуклеарно оръжие. (…) Радев и оплаквачките ни насъскват със боязън. Радев е военачалник, а Янев е боен и по тази причина ми е необяснимо държанието им, тъй като те би трябвало да знаят по какъв начин ще се развие спора в Украйна, разяснява журналистът. 

Бившият наследник народен представител разяснява и обстановката към съставянето на работещо държавно управление. По неговите думи в Борисов няма никакво доверие, който ни подведе с Турски поток, с всичко това, което не свърши. С желанието си да осъществя първия изследователски мандат ГЕРБ преследват евтини политически цели. Но няма по какъв начин да бъде излъгани нито Политическа партия, нико Демократична България. Ако Борисов не се отдръпна от политиката, няма по какъв начин да се случи реформаторско ръководство. Нищо няма един водач да се отдръпна и да стане пенсионер, акцентира Агов и даде за образец себе си. 

Той е безапелационен, че в българското общество има евроатлантическо болшинство, само че не е показано в Народното събрание. И допусна, че при Стефан Янев би могъл да отиде третият изследователски мандат, с цел да се направи експертен кабинет. Той ще бъде обаче с плаващи болшинства и действително няма да е постоянен – съпостави го с кула от карти, която ще се разпадне. 

България има потребност от едно устойчиво болшинство в Народното събрание. Българите желаят сигурност през ЕС  и НАТО, да се укроти тази злочестина, която ни сполетя след съветската експанзия, бе безапелационната позиция на Асен Агов. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР