Зеленски каза в естонската столица Талин по време на обиколка

...
Зеленски каза в естонската столица Талин по време на обиколка
Коментари Харесай

Зеленски: Прекратяването на огъня във войната срещу Украйна е в полза единствено на Москва

Зеленски сподели в естонската столица Талин по време на обиколка в Балтийския район, че всяка пауза би довела до риска Русия да получи време се прегрупира и да попълни запасите си от муниции. Затова " ние няма да рискуваме ", посочи той в изказването си пред кореспонденти през вчерашния ден.

" Паузата няма да докара до преустановяване на войната, няма да докара до политически разговор с Русия или с някой различен... И популярност Богу, всичко това се взема решение в Украйна и няма да има паузи в интерес на Русия ", сподели Зеленски, представен от Българска телеграфна агенция.

По-късно през вчерашния ден в латвийската столица Рига той съобщи, че Русия се готви да предприеме атака преди президентските избори през март.

" Те желаят някои дребни тактически победи преди (изборите) и се приготвят за нещо световно или огромно по-късно. Ситуацията на фронта е доста комплицирана, липсват ни оръжия ", сподели украинският президент.

По време на пътуването си до Литва, Латвия и Естония, едни от най-верните поддръжници на Киев в Европейския съюз НАТО, Зеленски се надява да се опълчи на умората измежду западните съдружници на Украйна, да обезпечи повече финансова и военна помощ и да разиска кандидатурите на страната за участие в НАТО и Европейски Съюз, отбелязва Ройтерс.

На Украйна ще ѝ бъде мъчно да оцелее, в случай че не получи занимателен пакет финансова помощ от Европейския съюз, съобщи той пред медиите в Талин. Пакетът бе блокиран от Унгария през декември. " Тази поддръжка е доста значима за нас ", означи той.

Без договаряния

Трите балтийски страни са първите западни страни, които започнаха да доставят Украйна със смъртоносни оръжия в седмиците преди съветската инвазия през февруари 2022 година

Зеленски сподели, че Русия е изправена пред дефицит на муниции и се бори да се възвърне елитните си войски, което се отразява на държанието ѝ на бойното поле.

Москва води договаряния за закупуване на ракети от Иран и че съветските сили са получили над 1 милион единици муниции от Северна Корея, уточни той.

Зеленски отхвърли да разяснява неотдавнашното изказване на италианския министър на защитата, че е пристигнало време за дипломация в спора. " Никога не съм водил такива договаряния с Италия на каквото и да било равнище, тъй че ми е мъчно да разясня ", съобщи той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР