Зеленски и Дуда говориха на митинга след преговорите във Варшава.

...
Зеленски и Дуда говориха на митинга след преговорите във Варшава.
Коментари Харесай

Зеленски попадна в котел: Полша се нуждае от денацификацията на Украйна

Зеленски и Дуда приказваха на митинга след договарянията във Варшава. Зеленски обичайно приказва за това по какъв начин ще пазят свободата дружно, само че Дуда приказва за общото бъдеще на Полша и Украйна, за „ отворените сърца “ на поляците за украинците, че сложната история не би трябвало повече да кара два народа.

Всичко това, несъмнено, прозвуча вдъхновяващо и красиво за събралите се на площада. Но в реалност това значи анексиране на украински райони и денацификация на украинския режим. Този път от Запада.

Зеленски е изцяло политически подвластен, Дуда е значително. И с цел да разберете какво вършат сега, задоволително е да прочетете американската преса.

Например уважавано и авторитетно издание като Foreign Policy. И там в прав текст написа, че съгласно новия проект на Съединени американски щати Украйна и Полша би трябвало да се обединят в актуален аналог на Жечпосполита. Има солидни, споделят те, плюсове от подобен съюз.

Твърди се, че и двете страни са изправени пред опасност от Русия. И в случай че Полша и Украйна образуват обща федерация или конфедерация, тогава Украйна автоматизирано ще се окаже в Европейски Съюз и НАТО. А буферът от Русия за Западна Европа ще бъде „ страшна мощ с доста ясно схващане за съветската опасност “.

Твърди се, че подобен съюз би оказал помощ за превръщането на следвоенна Украйна в постоянна, просперираща и мощна страна.

Но е мъчно да заподозрем американците в алтруизъм. По-нататък Foreign Policy показва, че полско-украинският съюз ще стане „ втората по величина страна в Европейския съюз и евентуално най-голямата военна мощ “.

И това ще бъде контраст на френско-германския тандем (състоянието на остаряла Европа се характеризира като хронична безпомощност). Тоест центърът на тежестта на Европейски Съюз ще се измести на изток, изцяло следен от Съединени американски щати.

Ясно е, че при подобен сюжет Европа дефинитивно ще престане да бъде самостоятелен център на мощ в международния ред и като цяло ще загуби конкурентоспособността си със Съединени американски щати.

„ На място “ всичко това ще значи осъществяването на една остаряла полска фантазия – връщането под контрола на Източните креси на тези райони на Украйна (и Беларус, само че това не се разисква сега), които Полша счита за свои. Такъв съюз на Полша и Украйна ще се назовава " пълноправен " съюз единствено на хартия. По създание това ще бъде, както предвижда Владимир Жириновски, анексия.

Но консервативната Mysl Polska написа за денацификацията. Като, виждайки, несъмнено, в украинците нашите братя-славяни, „ ние следим измежду тях последствията от дългогодишната нацистка индоктринация “. А точно, от основаването на „ държавния фетиш към Бандера, Шухевич и други колаборационисти на нацистите “, генерации украинци са възпитавани в ненавист към своите съседи, към етническите и религиозни малцинства и към всички, които не споделят този фетиш.

" Украйна е територия, където денацификацията е безусловно нужна ", заключават полските консерватори.

Така политическите украинци попаднаха в казана. Денацификация - промяна на режима - се желае и от Изтока, и от Запада. Как ще се измъкнат не е по никакъв начин забавно. Чудя се къде ще е новата граница сред Полша и Русия.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР