Зеленски и Байдън Снимка: архивСАЩ и Украйна са разочаровани от

...
Зеленски и Байдън Снимка: архивСАЩ и Украйна са разочаровани от
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс: В отношенията между САЩ и Украйна се забелязва взаимно разочарование

Зеленски и Байдън Снимка: списък

Съединени американски щати и Украйна са разочаровани от настоящето положение на връзките посред си поради другите цели на двете страни. Това се споделя в материал на " Ню Йорк таймс ", оповестява ТАСС.

Както написа изданието, връзките сред Вашингтон и Киев се изострят по-специално поради проблемите, свързани с финансите и разликите в целите. Американските военни стратези, в това число ръководителят на Пентагона Лойд Остин, считат, че Украйна би трябвало да концентрира силите си в една огромна борба. Украинският президент Владимир Зеленски обаче пилее запаси в борби за градове, които съгласно Вашингтон нямат стратегическа стойност. Като образец изданието цитира борбата за Авдеевка, когато американски чиновници обявиха, че това населено място е прекомерно скъпо за Киев. На собствен ред Украйна е разочарована, че вътрешнополитическата битка в Съединени американски щати докара до дефицит на муниции на фронта, заради което духът на военните пада.

На 13 февруари Сенатът на Съединени американски щати, с поддръжката на редица републиканци, одобри законопроект, предоставящ 95 милиарда $ помощ на Украйна, Израел и Тайван. От тях сенаторите оферират да се отделят 60,06 милиарда $ за поддръжка на Украйна. Този пакетен законопроект обаче не включва разпореждания за стягане на контрола по южната граница на Съединени американски щати. Председателят на Камарата на представителите на Съединени американски щати, републиканецът Майк Джонсън, сподели на 12 февруари, че документът, направен в Сената, не визира граничната рецесия, „ най-сериозният проблем “, пред който са изправени Съединените щати. Освен това Джонсън, който заема третата най-важна позиция в държавната подчиненост на Съединени американски щати, назова версията на законопроекта, създадена от сенаторите, „ умишлено неприемлива “. Впоследствие той удостовери, че в този момент не възнамерява да подлага този документ на гласоподаване.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР