Зеленото е на мода, но то не е просто мода,

...
Зеленото е на мода, но то не е просто мода,
Коментари Харесай

EU COOLтура: Да опазим кокошката, която снася златните яйца – живот и работа в зелено

Зеленото е на мода, само че то не е просто мода, а живот. Животът на всички ни. Макар в България това да не е измежду най-водещите тематики, в Европейския съюз и модерния свят е друго. А светът и напредъкът му не чакат никой да се мотае.


И с право – изключително за зеленото. Защото то значи по-дълъг прекрасен живот. Означава да използваме по-малко запаси, само че да не се лишаваме от качество поради това и да опазваме природата. Ако не го създадем, ще би трябвало да си търсим друга планета – и най-малко към този момент не се обрисува да стане бързо. Затова по-добре да се научим по какъв начин да пазим тази и да я сложим преди всичко, тъй че да може на следващия ден тя да е добре и ние да сме добре.
Така наречената европейска зелена договорка е нещо, което слага огромните рамки на смяната. Но дребните елементи в действителност построяват огромните промени. Детайли като тези да имаме познание и да развием умения, с които хем да си осигурим добър живот, хем да пазим природата, която ни дава ресурсите за прекрасен живот. Как да се случи това? Какви благоприятни условия дава Европейският съюз? Как да превърнем непотребното в потребно, ненужното в мечтано, отпадъка в артикул – вижте в специфичното ателие на EU COOLтура: " Бъдещето – работа и живот в зелено ".
По тематиката за зелените благоприятни условия и зелените образци ще приказват Петър Витанов, евродепутат и член на Комисията по околна среда, публично здраве и сигурност на храните на Европейския парламент (ЕП), инж. Диана Лазарова, интериорен дизайнер и художник, с планове и осъществени интериори с реновирани мебели и текстил, Десислава Филева, фешън дизайнер и създател на " Детокс на дрешника: Втори живот " и София Дяволова, фешън дизайнер, ученик на Флорентинския университет " Полимода ", финалист в петото издание на интернационалния " Арт Енд Фешън " в Билбао с дипломната си сбирка. Работи за фешън къща " Емилио Пучи " в столицата на модата Милано.
Петър Витанов ще ни запознае съответно с опциите за младите за живот с по-малко боклуци и по-дълъг живот на продуктите. Диана Лазарова, Десислава Филева и София Дяволова ще ни опишат за опциите, които дават остарели мебели и облекла за нови артикули.

Модератор на събитието е по устойчивo ръководство на ресурсите в denkstatt България – консултантска компания, която оказва помощ на бизнеса да ръководи въздействието си върху естествения, обществения и човешкия капитал.
Повече за инж. Диана Лазарова научете!
Повече за Десислава Филева научете!
Повече за София Дяволова научете!
" EU COOLтура " е следващ план, който Българското учебно заведение за политика " Димитър Паница " основава и извършва за младите да чуят посланията и решенията на Европейски Съюз, да схванат, че те са за тях и могат да дойдат и от тях. Проектът се осъществя с поддръжката на Европейски Съюз. Медийни сътрудници на плана са и. Повече информация можете да намерите.

Можете да гледате още и във фейсбук страниците на и!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР