Зелено движение има някакви тежки вътрешнопартийни търкания, които аз не

...
Зелено движение има някакви тежки вътрешнопартийни търкания, които аз не
Коментари Харесай

Екоминистърът неглижира факта, че Зелено движение го смята за некадърен

" Зелено придвижване има някакви тежки вътрешнопартийни търкания, които аз не мога да схвана и нямам интерес към тях. Аз не мога да се занимавам с тези проблеми, имам по-сериозна работа ".

Това съобщи пред БНР министърът на околната среда и водите Юлиян Попов във връзка със снетото от него доверие от страна на Зелено придвижване.

Според него това не може да има никакви политически последици.

В изявление за предаването " Преди всички " министър Попов разяснява и климатичната конференция в Дубай. Той означи, че за първи път страната ни е имала павилион на това събитие. А това е второто най-голямо политическо събитие в международния календар по принцип, акцентира министърът:

" Обикновено нашата делегация е по 2-3-ма души, този път бяха 280 души, като това беше най-вече бизнес – бизнесът, който си дава сметка какъв брой значим е този бранш. В нашия павилион имахме 22 събития – това бяха панели на високо ниво, интернационалните, за промишлеността, за нововъведенията, за новите технологии. Те се одобриха извънредно добре ".

Там министър Попов е подписал 2 значими съглашения. Едното е за възобновяване на Украйна, а другото е за декарбонизация на държавните действия.

Преди 5 години държавните управления и научните среди бяха тези, които упорстваха светът да се придвижва в една по-активна декарбонизационна посока, разяснява Юлиян Попов, като добави:

" Сега виждаме, че до момента в който страните се карат и не могат да се схванат, в действителност бизнесът движи доста по-активно. Ние сме в дълг към бизнеса да дадем по-ясни направления. На българска почва наподобява по същия метод ".

Попов дефинира конференцията като доста тежък преговорен развой, който има съответни цели и големи финансови решения.

Относно изкопаемите горива, екоминистърът акцентира, че тематиката е ясна за България:

" В България този въпрос се взема решение през пазара на излъчванията и то е ясно накъде отива. За 10 години най-малко е ясно какво тъкмо ще стане и то става ".

" Ние водим договарянията като общ блок на Европейски Съюз. Нашата позиция е, че ние желаеме в крайния текст ясно да се съобщи, че би трябвало да се завърши потреблението на фосилни горива, а не да се понижи ", заявява министърът на околната среда. И акцентира:

" Независимо какъв тъкмо е езикът, с който се формулира бъдещето на изкопаемите горива тази година, бизнесът работи с доста ясна вероятност за тяхното затваряне ".

Няма вложители, които влагат в газ в Европейски Съюз, добави още Юлиян Попов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР