Зеленият сертификат не е задължително ваксиниране. Никой не кара никого

...
Зеленият сертификат не е задължително ваксиниране. Никой не кара никого
Коментари Харесай

``Зеленият сертификат не е задължително ваксиниране. Никой не кара никого на сила да се ваксинира`` |

Зеленият документ не е наложително имунизиране. Никой не кара никого на мощ да се имунизира. Това съобщи президентът Румен Радев за въвеждането на зелен документ. Той напомни, че документ се обезпечава и за преболедували, както и при изработен антигенен тест и PCR тест.

Радев разяснява още, че проблемите няма да се решат посредством и прикани жителите да проявят възприятие за отговорност, като мислят за себе си и своите близки. По-рано през днешния ден протестиращи се нахвърлиха против министъра на образованието Николай Денков на излизане от Министерския съвет. 

" Няма политическа мощ, която да не се възползва от обстановката за предизборни цели. Ако има недостатъци в заповедта, то специалистите в министерствата работят за отстраняването им, само че кадрови промени все още не се постановат ", сподели още президентът.

Той добави, че чакам държавно управление по най-хубавия метод да преведе обществото през тежката рецесия с ковид: " Убеден съм, че се прави всичко допустимо, с цел да не се допусне цялостно затваряне на страната и стопанската система, както и отнемане от обществен живот ".

По думите му се търсят допустимо най-леките и гъвкави ограничения, които да дават независимост на всеки бранш и на жителите да запазят своята продуктивност.

" Животът, здравето и солидарността са главните полезности в обществото и следва да се водим от тях, когато наклонността за растеж на болни и умряли пораства внезапно, а нашите лекари и медицински сестри изнемогват ", акцентира Румен Радев.

Президентът уточни още, че като част от Европейския съюз нашата стопанска система и туризъм са свързани с останалите страни, което също би трябвало да поражда възприятие на отговорност. " До затваряне на бизнеси няма да се стигне – институциите и всички компании не престават да работят ", сподели той и означи, че има признати ограничения от държавното управление, които не са спирали да се ползват и средства за бизнеса ще бъдат обезпечени.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР