„Зеленият сертификат дава дългосрочно решение на пандемията, докато локдаунът само

...
„Зеленият сертификат дава дългосрочно решение на пандемията, докато локдаунът само
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров: Зеленият сертификат дава дългосрочно решение на пандемията

„ Зеленият документ дава дълготрайно решение на пандемията, до момента в който локдаунът единствено отсрочва идната вълна “, сподели здравният министър Стойчо Кацаров по време на срещата с президента Румен Радев.

„ И двата разновидността водят до спиране на епидемиологичната верига. В единия случай, обаче, при локдауна ще намалеят болните и след няколко седмици или месеци отново ще сме в същата обстановка “, сподели Кацаров.

„ Зеленият документ е щадящ към стопанската система и живота. Колкото повече хора се имунизират, толкоз повече вероятността да се стигне до нов растеж на заболелите понижава. Много западни страни демонстрираха, че при висок % имунизирани освен махат ограниченията, само че даже махат условието за носене на маски “, напомни Кацаров.

„ Зеленият документ е безалтернативен. А рецензиите, че единствено 20-25% от хората са имунизирани и по тази причина не било уместно – тъкмо поради това е уместно в този момент. Ако обществото се активизира и се имунизира, ще можем да излезем дълготрайно от тази обстановка и да се върнем към естествения метод на живот “, сподели още Кацаров.

Антитела за документ

„ Въпросът за признаването на антителата се разисква непрестанно. Спорове се водят освен тук, само че и в института „ Робърт Кох “, в института „ Луи Пастьор “ и в CDC Америка. Признаването на телата по простъпка може да докара до проблем с спирането на веригата “, сподели Кацаров.

По думите му и в Европейската комисия се води полемика по въпроса.

Контролът на ограниченията

Според Стойчо Кацаров и Бойко Рашков ограниченията ще бъдат затегнати от 25 октомври, което е и краят на гратисния интервал. От тази дата ще бъдат налагани санкции за неспазване на новите ограничения.

„ Смятам, че гратисният интервал беше задоволителен “, сподели Кацаров.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР