Зеленият преход е възможност България да получи икономическо предимство и

...
Зеленият преход е възможност България да получи икономическо предимство и
Коментари Харесай

Областният от ПП рекламира зелената сделка

„ „ Зеленият преход е опция България да получи икономическо преимущество и да бъде измежду страните водачи по нововъведения, счита доктор инж. Илия Зюмбилев

„ Областна администрация – Пловдив подкрепя напъните на фирмите и жителите, които вземат участие в прехода към бъдеще с чиста сила за дейно противопоставяне на изменението на климата.  Зеленият преход обгръща необятен набор от промени в разнообразни браншове, само че от нас зависи по какъв начин ще се възползваме от опцията България да получи икономическо преимущество и да бъде измежду страните водачи по нововъведения “. Това съобщи регионалният шеф на област Пловдив доктор инж. Илия Зюмбилев на среща с регионалния  управител на EVN за България Александър Сипек, заместник-председателя на СД на EVN България Калина Трифонова и ръководителя на СД на EVN „ Топлофикация “ Доминик Ярмер. От страна на Областна администрация участваха също основният секретар на администрацията Георги Янев и ръководителят на отдел КЕИ Маргарита Вранкова.

През последните 17 години в Пловдив и останалите области, които обслужва австрийското сдружението са вложени над 2 милиарда лева и всички те са свързани с модернизиране на технологиите, възстановяване на инфраструктурата, услугите и подкрепяне на зеления преход, разяснява Александър Сипек. Доменик Яврем добави, че „ EVN Топлофикация “ е към този момент с напълно нови индустриални мощности, включващи съвременна когенерационна централа с мощ 50 MW и 5 водогрейни котела, които подсигуряват възстановяване на услугата и са принос към повишение качеството на въздуха в Пловдив.

По информация на Калина Трифонова напълно скоро в централата на EVN в Пловдив ще отвори порти Център за устойчиви решения, който ще подкрепя жителите и компаниите в зеления енергиен преход. Ще ги съветва при слагане на фотоволтаици, саниране на здания, способи за икономисване на електрическа енергия, връщане към потреблението на топлоенергия.

Едно от първите огромни партньорства е сред EVN България и Силвър Стар, формален дистрибутор на Mercedes-Benz за България. Двете компании сплотиха старания в посока по-зелено енергийно бъдеще и преди две седмици вкараха в употреба фотоволтаична апаратура край с. Радиново, построена от EVN България като част от плана на компанията „ Енергия от слънцето “. Тя е с обща  мощ до 390 kWh и се състои от 722 слънчеви панела. Генерираната слънчева сила ще се употребява за лично ползване, а остатъкът ще се отдава в мрежата.

Д-р Зюмбилев и Александър Сипек се договориха да засилват съдействието сред Пловдивска област и  федералната провинция Долна Австрия. Една от първите начинания е образуване в Пловдив на среща с представители на Австрийската комерсиална камара.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР