Зеленият чай се счита за по-здравословна напитка от чернс, но

...
Зеленият чай се счита за по-здравословна напитка от чернс, но
Коментари Харесай

Внимание! Зеленият чай е опасен

Зеленият чай се смята за по-здравословна напитка от чернс, само че не би трябвало да се злоупотребява с него. Факт е, че наличието на кофеин и теофилин в зеления чай е по-високо, в сравнение с в черния - това са веществата, които обезпечават яркото му засилващо деяние.

Също, чаша мощен зелен чай съдържа към 10% от общата дневна доза магнезий, както и микроелементи като калий, алуминий, барий, манган, цинк, стронций и други Всички те са потребни единствено в рационални количества.

Повече от 5-6 чаши едва сварен зелен чай дневно не би трябвало да се пие, в противоположен случай човек може да получи увеличи кръвното си налягане. Тези, които обичат мощно сварения чай, би трябвало да лимитират използването на 3-4 чаши дневно.

Хипертоничните пациенти и пациентите с атеросклероза в острия етап изцяло би трябвало да се откажат от зеления чай: кофеинът подтиква нервната система. Това предизвиква стесняване на кръвоносните съдове на главата, което е предвестител на инсулт.

 Резултат с изображение за зелен чай

Силният зелен чай може да навреди и на бременните дами, страдащи от мигрена и язви. Последното се дължи на съществуването в зеления чай на антиоксидантния епигалокатехин-3-галат, към който язвите са изключително чувствителни. За да се понижи вредата, чайът може да се разреди с мляко - това понижава неговото влияние върху стените на стомаха и понижава стимулирането на производството на стомашна киселина, написа zdrave.to.

Лекарите поучават хората, които са склонни към бодърствуване, да се откажат от зеления чай най-малко 4-5 часа преди лягане, в противоположен случай рискуват да се въртят в леглото до сутринта. Внимателно би трябвало да се приема и зеления чай от хора с бъбречни болести: теофилин и теобромин, присъстващи в тази напитка, имат диуретичен резултат.

Ползи от зеления чай, несъмнено, има. Съдържащите се в него антиоксиданти инхибират развиването на тумори и до известна степен понижават вероятността от развиване на рак.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР