Зелените площи в старозагорския парк Бедечка ще бъдат запазени максимално

...
Зелените площи в старозагорския парк Бедечка ще бъдат запазени максимално
Коментари Харесай

Зелените площи в парк Бедечка ще бъдат запазени максимално

Зелените площи в старозагорския парк " Бедечка " ще бъдат непокътнати оптимално и обособени в парк. Това стана, откакто общинският съвет в Стара Загора утвърди импортираното от кмета предложение за промени на Общия организационен проект в частта му за " Бедечка ". Казуса е от над 10 години и бе предшестван от поредност митинги. Проведе се и локален референдум, при който 85 % от гласувалите изрично настояха за опазване на парка.

Стара Загора

Промените на Общия организационен проект на града бяха признати с болшинство от общинския съвет. Така зелените площи ще бъдат непокътнати, а застрояване ще има единствено в южната част на парка, където няма скъпи дървесни типове.

Собственици на парцели, които попадат в територията на парка ще бъдат обещетени с други терени или отчуждени. Основната цел на общинското управление е реализиране на баланс сред природозащитниците и притежателите. Защитниците на зелените площи обаче останаха недоволни от решението.
Милка Колдамова - Сдружение " Запазете Бедечка ": Не, не съм удовлетворена, само че изборът тежи на тях, не на нас. Нашия избор постоянно е бил парк и зелени площи и еднообразно отношение към безусловно всички - да не са ощетени по някакъв метод дребните, достоверните наследници там в този парк.
Недоволството си от признатия проект показаха и притежатели на парцели в " Бедечка ". Според тях с него се удоволетворят ползите единствено на притежателите, които имат огромни парцели в южната част на парка.
Тотка Славова - притежател: Как може да се приказва за някаква правдивост. Не се счита, че ний сме живи хора, нас никой за нищо не ни е търсил да ни пита или да покаже по какъв начин наподобява този проект в реалност, който е законният. Какво друго мога да кажа - отново би трябвало да се занимаваме със съда.
Новия общ организационен проект може да се апелира в 7-дневен период. Ако няма възражения, той влиза в сила
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР