“Зелените” одобряват сделката утреЛибералите одобриха с мнозинство споразумениетоЧленовете на либералната

...
“Зелените” одобряват сделката утреЛибералите одобриха с мнозинство споразумениетоЧленовете на либералната
Коментари Харесай

Коалицията в Германия пред правителство

“Зелените” утвърждават договорката на следващия ден

Либералите утвърдиха с болшинство съглашението

Членовете на демократичната немска Свободна демократическа партия (СвДП) гласоподаваха в неделя с огромно болшинство в поддръжка на съдружното съглашение със социалдемократите (ГСДП) и “Зелените”, с което проправят пътя пред тристранната коалиция да сформира тази седмица новото държавно управление на Германия, съобщи Ройтерс.

Първата коалиция на федерално ниво сред Зелените, свободните демократи и социалдемократите на Олаф Шолц, които завоюваха изборите през септември, ще постави завършек на 16-годишното ръководство на съдружни и консервативни държавни управления, ръководени от канцлера Ангела Меркел.

Социалдемократите утвърдиха съдружното съглашение в събота, а “Зелените” се чака да разгласят резултатите от допитването до членовете си за договорката на следващия ден.

Трите партии се надяват Бундестагът (долната камара на парламента) да гласоподава кандидатурата на Шолц за канцлер в сряда, 8 декември.

Новата коалиция, която ще възвести нова епоха в връзките с Европа, възнамерява да форсира дигитализацията на най-голямата европейска стопанска система и да се концентрира върху битката с климатичните промени, разясняват наблюдаващи. Очаква се още в границите на идната седмица новият канцлер на Германия да направи и първото си посещаване зад граница - на аудиенция в Париж за среща с президента на Франция Еманюел Макрон.

Твърдата про-европейска позиция декларирана към този момент от трите партии в съдружното им съглашение за ръководство на Германия допуска, че Шолц ще бъде задушевно посрещнат в Елисейския замък.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР