Зеленчуците, които спомагат за премахването на коремните мазнини, са с

...
Зеленчуците, които спомагат за премахването на коремните мазнини, са с
Коментари Харесай

Зеленчуците, които топят мазнините около корема

Зеленчуците, които спомагат за премахването на коремните мазнини , са с по-малко калории и високо наличие на фибри, протеини или други хранителни субстанции, Всичко това способства за загубата на тегло. Ето кои зеленчуци могат да ви оказват помощ да се отървете от непотребните мазнини по корема:

Цвекло

Кореноплодният зарзават е зареден с хранителни субстанции, които оказват помощ за управление на тежестта и мазнините и даже усъвършенстват храносмилането. Цвеклото съдържа доста фибри, към 3,8 грама на чаша. Приемането на задоволително диетични фибри при всяко хранене или лека закуска е известно оказва помощ за попречване на подуването на корема и понижава апетита. Фибрите също усъвършенстват здравето на чревния микробиом, което е от решаващо значение за поддържане на тежестта или за загуба на тегло, считат диетолозите.

Зеле

Този листен зарзават е богат на витамини А, К, С и В6, както и на манган, мед и калий. Освен това ще получите фибри, протеини и единствено 43 kcal на 100 грама от продукта. Това няма да докара до незабавни резултати, само че замяната на захарни и модифицирани храни във вашата диета ще способства за понижаване на тежестта.

Спанак

Според диетолозите постоянното прибавяне на спанак към диетата ще ви помогне да отслабнете и да намалите мазнините по корема. Спанакът е с високо наличие на фибри, което предизвиква по-доброто асимилиране на питателните субстанции и подкрепя храносмилането. Продуктът съдържа доста витамин К, който също способства за загуба на висцерална лой.

Броколи

Броколите са един от най-богатите на хранителни субстанции зеленчуци, тъй като оказват помощ за управление на тежестта. Този кръстоцветен зарзават е богат на антиоксиданти, които оказват помощ за понижаване на възпаленията в тялото. Основното съединяване в тях е сулфорафан, който понижава цитокините, които водят до възпаления в организма. Освен това броколите съдържат витамин С, калций и хром. Витамин С е нужен на тялото, с цел да трансформира мазнините в сила. Те оказват помощ да се чувствате сити, обезпечават на тялото сила, подтикват храносмилането.

Моркови

Морковите са апетитен кореноплоден зарзават, който съдържа доста повече хранителни субстанции, в сравнение с наподобява на пръв взор. Те понижават количеството мазнини към корема, защото форсират метаболизма в тялото. Морковите имат твърда текстура и са мощно термогенни, тъй като карат тялото да изгаря доста калории.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР