Зеленчукова борса от 30-те се превръща в арт център. Всеки

...
Зеленчукова борса от 30-те се превръща в арт център. Всеки
Коментари Харесай

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Зеленчукова борса от 30-те се трансформира в арт център. „ Всеки със своето езеро ” с българско издание. Ерол Ибрахимов, Светльо Витков и Кольо Гилъна - група ЕКС. " Братя Карамазови " със сериозна поръчка в Народния спектакъл.

Бившият зимник на столичната улица „ Цар Самуил ” се трансформира в нова локация на Дерида денс център. Големи са упованията към откритата самостоятелна сцена за актуален танц и пърформанс.
„ Всеки със своето езеро ” – иннтригуващото заглавие е на младия македонски публицист Ненад Йолдески.
¤ Носителят на премията за литература на Евросъюза беше в България, с цел да показа българското издание на книгата – 14 дребни истории за огромни неща и значими хора.
Ерол Ибрахимов, Светльо Витков и Кольо Гилъна (се впускат в ново музикално, премеждие, с кодово наименование ЕКС. Освен първите букви на имената им, загатва и съставка н арепертоара им – шлагери от ЕКС бандите на тримата. Леле Како, Скакауец, Let me да те лов ю ”, С Боби двамата пием кафе и още чудни части се зареждат за музикалната детонация.
" Разликата сред съвършената камбана и останалите е един полутон, който чуват единствено огромните майстори. Такава е и разликата сред Ангела и Дявола. Важното е единствено да имаш добър слух. И тъкмо с този полутон се занимава „ Братя Карамазови “.- споделя македонският режисор Деян Пройковски за премиерния театър в Народния спектакъл. Това е първият план на Асоциацията на балканските национални театри,с изключителни по мащабите си сценография и актьорски състав.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР