Зелената светлина за „един от най-зелените планове в ЕС“, по

...
Зелената светлина за „един от най-зелените планове в ЕС“, по
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Пари по ПВУ само при вдигане на ветото

Зелената светлина за „един от най-зелените проекти в ЕС“, по думите на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен през днешния ден в София, напълно не значи приемане на средства.

Това ще стане единствено при повдигане на българското несъгласие за старт на договарянията за пълноправно участие на Северна Македония и Албания в Европейски Съюз.

Това стана ясно от думите на Фон дер Лайен на взаимен брифинг с премиера Кирил Петков в Министерски съвет тази заран.

Петков не разяснява действителното приемане на пари по последния утвърден План за възобновяване и развиване на страна-членка на Европейски Съюз.

Фон дер Лайен обаче обърна особено внимание на връзките София-Скопие.

Искам да поздравя България за цялата поддръжка в района що се отнася до добросъседските връзки. Мисля, че е значимо да имаме явен метод към дилемите, които предстоят. Искам да напомня, че през 2020 година Европейският съвет взе едно доста значимо решение да излезе и да каже – в този момент е време да стартираме договаряния за присъединение на РСМ и Албания, сподели шефката на Европейска комисия.

Европейският съвет взе дефинитивно решение и е доста значимо да го осъществим дружно. Искам да кажа доста ясно, че тематиката за отбраната на малцинствата е съществена полезност на Европейски Съюз. Това е член 2 на нашия организационен контракт. Това е значима тематика и в целия този развой тя стои на внимание. Затова е значимо ние да осъществим обещанието си в тези сложни времена към нашите съседи. Това време е доста особено, бурно и мъчно. И това време ще дефинира бъдещето на Европа. Нищо няма да е същото, както преди войната. След войната ще бъде друго и би трябвало да спазим обещанията към нашите сътрудници и другари. Затова разгадавам на България да може ловко да води процеса. Знам, че можете да го извършите, съобщи Фон дер Лайен.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР