Зелената карта на най-мащабната доброволческа инициатива у нас - Да

...
Зелената карта на най-мащабната доброволческа инициатива у нас - Да
Коментари Харесай

Дигитална карта ще помага на доброволците в кампанията Да изчистим България

Зелената карта на най-мащабната доброволческа самодейност у нас - „ Да почистим България дружно “, ще се трансформира в пръв асистент и виртуален справочник на всички пазители на околната среда и посланици на положителния образец. За първи път платформата, създадена от ЕСРИ България, предлага нови функционалности, които ще улеснят уредниците на акции в деня на огромното почистване на 14 септември и ще им помогне с откриването на нови доброволци и обединяването им в тим от съидейници.

Дигиталната карта към този момент е дейна на уеб страницата на акцията, като всеки, който желае да се включи в самодейността, има опцията да маркира място, на което ще провежда акция по разчистване или облагородяване. При основаване на акция за съответна точка в страната, картата автоматизирано геолокализира съответното място. Всяка маркирана точка на картата има и самостоятелен линк, който ще може да се споделя в онлайн пространството и обществените мрежи за по-мащабна и прецизна осведоменост. Новост при основаването на акция е и ясното и тъкмо установяване на дейностите, които ще се правят според от определената от уредника локация – разчистване, възобновяване на амортизирани пейки или табели, боядисване на огради и уреди и така нататък По този метод, детайлна информация ще доближава доста по-лесно до общността в съответния район и това ще спомогне за по-бързото и елементарно събиране на нужния брой доброволци и участници в съответната акция.

Рекордните резултати и увеличаващата се интензивност, които „ Да почистим България дружно “ отбелязва с всяка последваща година, стоят в основата на разширения обсег на самодейността през 2019. Под мотото „ Да дадем добър образец “ деветото издание на акцията, взаимно със Zero Waste Sofia, за първи път ще подчертава и на чешмите на България – тези животворни извори, носители на вековни обичаи и митове, които и до през днешния ден са неизменима част от живота на българите. На територията на страната има хиляди чешми, които имат потребност от разчистване или облагородяване, а от през днешния ден доброволците в огромното почистване ще могат да ги маркират на картата, с цел да възвърнат с общи старания приветливия им външен тип.

 

Освен да бъдат маркирани нови акции за разчистване, залесяване или облагородяване, платформата разполага и с спомагателна функционалност - за присъединение на доброволците към към този момент основани акции на територията на страната. По този метод всеки, който желае да даде добър образец на 14 септември, само че няма информация за местата, на които ще се организират доброволчески начинания, ще може да се осведоми навреме и да избере комфортна за него локация и активност, в която да се включи.

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР