Зелена градинка пред блок, която бе засипана с прост, за

...
Зелена градинка пред блок, която бе засипана с прост, за
Коментари Харесай

Искри в „Южен: Градинка стана паркинг и скара съседите

Зелена градинка пред блок, която бе засипана с елементарен, с цел да стане паркинг, е на път да скара два входа в регион „ Южен”. Жилищната постройка се намира на ул. „ Стефан Стамболов”.

Пред единия вход градинката е засипана с пръст и от дъждовете мястото е потънало в тиня. Там оставят колите си единствено живеещите в него. От тях калта е разнесена по тротоарите и по самата улица.

Една съседка реши, че би трябвало да направи тук паркинг, и преди няколко седмици пристигнаха камиони засипаха тревата с пръст, а с багери я утъпкаха! Тук има инвалиди, хора с дребни деца – тези калища ги носим по етажите на блока, недоволстват живеещите в прилежащия вход.

Те настояват, че паркингът е изработен от домоуправителката Васка Ранчева.



Жената изяснява решението си с това, че преди време зад блока е изработен огромен паркинг, само че комшиите от другия вход го завладяли.

„ Решихме от това парче да си създадем паркинг за входа. Другото си остава. Аз направих тези градинки преди време – никой не пристигна да оказва помощ като садих цветя и дръвчета. Не съм водач, нямам кола и не съм длъжна да върша това, само че го правя”, сподели госпожа Ранчева.

Тя твърди, че по Подробен организационен проект сегашните градинки пред блока не се водят „ зелени площи”, а точно паркинги. Само че, съседите й не знаели това.

Получила позволение за паркинга при предходната кметска администрация. „ Съжалявам, че е кално – не мога да спра дъждовете”, споделя тя и изясни, че в този момент търси предложения за трошляк, с който да бъде покрито мястото.

Главният проектант на регион „ Южен” арх. Димитър Бахчеванов даде обещание да изпрати инспекция, която да откри може ли да се прави паркинг пред панелния блок.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР