Зелен екокът с електронен достъп вече ще ползват над 60

...
Зелен екокът с електронен достъп вече ще ползват над 60
Коментари Харесай

Екокът с електронен достъп има в Свиленград

Зелен екокът с електронен достъп към този момент ще употребяват над 60 семейства на бул. " България " 130-132 в Свиленград, оповестиха от кметството.
Хората от двата блока получиха специфични чипове за задачата. Това е първият от трите екокъта в пограничния град, ситуирани на площадки пред многофамилни жилищни здания. Те се построяват по план на общината със средства, отпуснати от " Екопак България ". Другите два ще бъдат на ул. „ Димитър Благоев ” 6-8 и в кв. " Изгрев ” пред блок №8. Електронният достъп до системата за разделно събиране на боклуци е новаторски способ за превъзмогване на анонимността на замърсителите.
В екокъта са сложени контейнери за разделно събиране вид " Иглу " и контейнери за битови боклуци. Достъпът до системата за разделно събиране ще се реализира посредством електронни чипове само от живущите в тези блокове.
Мини зелени екокътове се проведоха във всички детски градини в града и бяха сложени кошчета за разделно събиране на боклуци. Целта е децата да бъдат подготвени на разделното събиране, с цел да се трансфорат в посланици на самодейността в своите фамилии, допълниха от администрацията на кмета Георги Манолов. Слоганът на акцията е " Заедно събираме разделно "./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР