Зехтинът не е просто подправка за салати. В него се

...
Зехтинът не е просто подправка за салати. В него се
Коментари Харесай

Защо трябва да пием зехтин

Зехтинът не е просто фалшификация за салати. В него се съдържат доста хранителни субстанции, мастни киселини и витамини. Той е доста значим артикул за здравето. Предлагаме ви 9 аргументи за засилена консумация на зехтина и то на гладно, написа МилаБГ.

1. Прочиства дебелото черво

Той пази клетките от увреждане, което може да докара до карцином. Освен това облекчава признаците на запек.

2. За по-добра кожа, нокти, коса и кости

Той е добър за кожата, ноктите, косата и ноктите. Омекотява, възвръща, подхранва, овлажнява и предизвиква растежа на ноктите и косата. Може да го употребявате в маски или като го пиете на гладно.

3. Прочиства черния дроб

Фабриката на тялото също има потребност от разчистване. Зехтинът е превъзходен за детоксикация на черния дроб. Смесете 2 с.л. зехтин със сока на 1/3 лимон и изпийте на гладно.

4. За намаляване

В него се съдържат огромно количество мастни киселини, които са потребни и дават чувство за задоволеност. Зехтинът е по-добрият сурогат на маслото.

5. Подобрява имунната система

И тук роля имат мастните киселини в зехтина, които оказват помощ на имунната система да е мощна. Този артикул е добър и при автоимунни болести.

6. За отбрана на сърцето

Ясно е, че има добър и неприятен холестерол. Как да понижим равнищата на неприятния? Един от методите е със Средиземноморската диета, в която се съдържат зърнени храни, зеленчуци, плодове и зехтин.

7. Намалява възпаленията

Зехтинът работи като ибупрофен – понижава възпаленията в тялото. 3,4 с.л. зехтин работят също толкоз дейно, колкото и 10-процентна доза от медикамента.

8. За управление на кръвната захар

Той доста понижава холестерола и равнищата на глюкоза. Това значи, че зехтинът е доста потребен за диабетици и за сърдечносъдовата система.

9. Защитава мозъка

Зехтинът оказва помощ на мозъка, който има потребност от доста О2 (близо 20% от кислорода, необходим на цялото тяло). Освен това то защищава от свободни радикали, отговорни за развиване на карцином. Този артикул поставя спирачки на Алцхаймер, на отслабването на паметта и понижава риска от меланхолия.

Бонус

Вярва се, че той може да усили и стегне бюста. Но би трябвало да го вършиме вярно. Масажирайте гърдите си в кръг в продължение на 10-15 минути, като почнете от външната страна на гърдата към вътрешната. Таза притокът на кръв се усилва и след 30 дни ще забележите смяна в твърдостта и размера на бюста си.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР