Зехтинът - любима съставка на почти всички в кухнята. За

...
Зехтинът - любима съставка на почти всички в кухнята. За
Коментари Харесай

Ще останете изненадани от всички полезни функции на ЗЕХТИНА!

Зехтинът - обичана съставна част на съвсем всички в кухнята. За салата, за готвене, за сосове и маринати. Зехтинът е извънредно потребен и ужасно апетитен. 

Но той може да се употребява и за редица други неща.

Вижте кои. 

1. Вместо да купувате от профилиран магазин машинно масло за смазване, капнете 1-2 капки зехтин на скърцащата панта на вратата или на дрешника и за секунди ще се отървете от дразнещия тон.

2. Старите зимни обувки от естествена кожа ще се импрегнират доста добре, в случай че нанесете отмерено тъничък пласт зехтин, изчакате 30 минути и по-късно ги лъснете с вълнено парцалче. Подхранената кожа ще наподобява като нова!

3. Децата обожават да лепят стикери и ваденки, пък и дано не се лъжем, ние също лепяхме какво ли не по рамките на реглата, бюрата и шкафовете си. В един миг обаче те избеляват или омръзнат, или просто ни се прищява да почистим мебелите. Тук идва на помощ зехтина още веднъж. Намажете ги и те напълно елементарно ще се отлепят след няколко минути, без да се късат и да оставят следи по мебелите.
 По-здравословен ли е зехтинът от олиото? По-здравословен ли е зехтинът от олиото?
Още от едно време сме привикнали да използваме растително олио за всичко - пържене, сотиране, печене на грил, мариноване – каквото...

4. Ако желаете съдовете ви от неръждаема стомана да заблестят, натопете в малко зехтин парче чист памучен плат и ги почистете. Това също по този начин ще ги защищити от драскотини, разяждане и петна.

5. Всички дървени мебели в дома ви (маси, столове, етажерки) могат да бъдат елементарно почистени от прахуляк и петна с домашно подготвен, натурален препарат от равни елементи зехтин и лимонен сок. 

6. Ако детето ви обича да рисува с бои, сигурно знаете по какъв начин приключва всяко сходно премеждие. Боята от дълго време е засъхнала и без значение от усърдното триене с вода и сапун, не може да се почисти. Отново на помощ идва зехтинът, който накисвате малко в забрадка или парцал и избърсвате ръцете като по магия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР