Зехтинът, кралят на трапезата в южните страни, е неизменна част

...
Зехтинът, кралят на трапезата в южните страни, е неизменна част
Коментари Харесай

Неподозираните приложения на зехтина

Зехтинът, кралят на трапезата в южните страни, е неизменима част от менюто на стотици хиляди души, само че потребните му свойства са безпорни и на други места, да вземем за пример в банята. Открийте неповторими хрумвания за потребление на зехтин.

1. Зехтин като маска за коса

Ако имате суха, повредена коса, изключително в този момент, когато се сбогувахме с последните слънчеви лъчи, си коства да употребявате домашна маска за коса на основата на топъл зехтин с добавка на лимонен сок и една капсула или няколко капки витамин Е. Можете също по този начин да смесите 2 супени лъжици зехтин с един жълтък и малко еликсир, които употребявате всеки ден. Нанесете приготвената примес в краищата, покрийте с фолио и забрадка и по-късно изплакнете след 30 минути. Правете това един път седмично и поддържайте косата си красива и здрава.

2. Хидратиране на тялото със зехтин

Няколко супени лъжици, добавени към ваната, ще поддържат тялото ви меко и овлажнено без да ползвате лосион.
 Какво ще се случи, в случай че консумирате зехтин на ГЛАДНО Какво ще се случи, в случай че консумирате зехтин на ГЛАДНО
Днес зехтинът замества сполучливо олиото като по-здравословна лой. Той се среща съвсем във всяко домакинство, само че се употребява основно за го...

3. Зехтинът работи като еликсир за кожички и нокти

Ако ноктите ви са слаби и кожичките са сухи и напукани, топете ги в топъл зехтин за 10-15 минути дневно. Повтаряме лекуването, до момента в който реализираме стремежи резултат. Струва си да добавите чаена лъжичка лимонен сок към маслото, което ще изсветли нокътната плоча и ще я втвърди. Когато приключим с накисването на ръцете си ги разтриваме и втриваме останалият зехтин в тях.  

4. Зехтин за разчистване и гланциране на дървени мебели

Дървените мебели обичат омазняването, тъй че изберете екологичен способ вместо изкуствени почистващи препарати. Всичко, от което се нуждаете, е лимонен сок (или оцет) и зехтин в съответствие 1:2. Използвайте тази примес, с цел да полирате мебелите си и да се насладите на естествения им искра. Това е идеалният метод да вдъхнете живот на старите, развалени дървени мебели.

5. Помощ при отлепване
 Здрава и блестяща кожа – предписания със зехтин и рициново масло Здрава и блестяща кожа – предписания със зехтин и рициново масло
Домашните маски за лице, коса, тяло и други са към момента на мода и огромна част от дамите залагат на тях. С натуралните съставки се реализират...

Грозни следи от лепило от гипс, стикери и други ще се отделят доста по-лесно, в случай че ги намажете със зехтин и по-късно ги изстържете леко или ги отстраните благодарение на забрадка.

6. Премахване на грим

Отмийте грима със зехтин, като отстранете замърсяванията с микрофибърна забрадка. След това измийте лицето си с почистващ гел. Избършете почистената кожа с тоник и по-късно нанесете обичания си крем. Пълната грижа ще обезпечи пресен и лъчезарен загар.

7. Използвайте зехтин, с цел да премахнете петна от мазнини и багра

Маслени петна или петна от багра, които обичат да се появяват по ръцете ви по време на ремонт или работа от вида „ направи си самичък “, могат да бъдат отстранени със зехтин и добавена захар или сол. Втрийте маслото в ръцете си няколко пъти до реализиране на стремежи резултат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР