Зехтинът е полезна здравословна алтернатива на познатото ни слънчогледово олио.

...
Зехтинът е полезна здравословна алтернатива на познатото ни слънчогледово олио.
Коментари Харесай

Знаете ли точно за тази полза от ЗЕХТИНА?

Зехтинът е потребна здравословна опция на познатото ни слънчогледово олио. Той е обичаен артикул за средиземноморската кухня и съдържа редица скъпи хранителни субстанции. Зехтин може да използваме във всеки един аспект от готвенето – печене, пържене, задушаване, дресинг за салати и т.н. 

Зехтинът е богат на здравословни мазнини, които имат удобен резултат върху сърцето, кожата, косата, храносмилателната система и като цяло – общото ни здравословно положение.

В състава на зехтина можем да открием и солидно количество антиоксиданти, за които знаем, че вземат участие интензивно в анти-ейдж процесите и имат превантивни свойства против избрани онкологични болести и свободните радикали в организма. Например постоянната консумация на зехтин може да намали риска от развиването на рак на дебелото черво или стомаха.

Тази потребна течна лой съдържа и витамини и минерали като калий, желязо, фосфор, калций, витамини Е, К, В и други По този метод получаваме и подсилване на имунната система и цялостното ни здраве, защото си набираме доста от нужните на организма ни хранителни субстанции. Благодарение на витамин Е в състава му ние получаваме и предварителна защита от отключването на заболявания, свързани с сърцето, черния дроб, инсулт, инфаркт и други Витамин К пък интензивно взе участие в съсирването на кръвта и построяването на костната тъкан.

Зехтинът се включва и във от ден на ден козметични артикули, а ние можем да сътворяваме и маски за грижа за косата и кожата в домашни условия. Този артикул ще придаде лъчезарен тип на кожата и косата ни, както и ще спомогне за еластичността на кожата и растежа на косата. Ако го включите и в менюто си, резултатите ще са още по-видими и бързи.

Още една изгода от зехтина

Тъй като всички гореспоменати позитиви от зехтина може да са познати на мнозина, през днешния ден ще ви представим една по-неизвестна изгода от използването му. Става въпрос точно за понижаване на изпотяването. 

Доказателствата към момента не са доста, само че редица експерти и учени считат, че поради способността на зехтина да защищава клетките от оксидативния стрес, по този метод той може да редуцира и изпотяването.

Зехтинът е лой, която в тялото ни се разгражда по-бързо от останалите хидрогенирани мазнини. Богатото му съществуване на антиоксиданти също способства за това, като подтиква метаболизма. По този метод тялото ни не се претрупва от неспособността да преработи елементарно тежките храни, което пък води до прекомерено изпотяване.

Освен зехтина има и други храни с познато такова свойство – да вземем за пример зеленият чай, овесът, листните зеленчуци, бадемите, динята и така нататък Тези храни имат и успокоителен резултат върху нервната система.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР