Зехтинът е известен като една от най-полезните течни мазнини. Той

...
Зехтинът е известен като една от най-полезните течни мазнини. Той
Коментари Харесай

Изненадващи ползи на зехтина, за които не знаете

Зехтинът е прочут като една от най-полезните течни мазнини. Той е неизменима част от средиземноморската кухня, която е типична за района на произвеждането му. Извлича се от студено пресовани маслини, като по този метод се съхраняват потребните им съставки. Полезен е за сърдечносъдовата система.

Антиоксидантите в зехтина поддържат имунната система. Различни изследвания, които са оповестени в Lipids In Health and Disease, потвърждават, че постоянната консумация може да защищити от появяването на рак на дебелото черво и стомаха.
10 невероятни изгоди от зехтина
Зехтинът е измежду тези артикули, които наложително би трябвало постоянно да имаме у дома. Освен че е измежду най-здравословните добавки и е отличен...
Прочети повече
Освен за сърдечносъдовата система, той е потребен и при хора, които страдат от диабет, затлъстяване, висок холестерол. Той е богат на витамини Е и К, които са мастноразтворими и мощни антиоксиданти. Витамин Е взе участие интензивно в производството на червени и бели кръвни телца, което от своя страна укрепва имунитета. Този витамин се бори и със свободните радикали, които са породени от напрежението. Също по този начин, може да бъде предварителна защита против болести на черния дроб, инфаркт и някои сърдечно-съдови болести.

Витамин К също доста значим. Той взе участие в построяването на костите и механизмите на съсирване на кръвта. Ако храненето е оскъдно, то дефицитът на витамина може да докара до проблеми с костите и съсирването. Всички тези изгоди от зехтина са добре познати и обсъждани задоволително доста, само че има още една, която може да се окаже доста изненадваща за множеството.

Зехтинът се трансформира една от главните и наложителни елементи на здравословното хранене, което оказва помощ на клетките да се оправят със напрежението. Здравните специалисти от медицинския СПА център Dr. Park Avenue настояват, че зехтинът може да помогне за оправянето с изпотяването. Проучванията са оповестени в healthdigest.com със солидни доказателства.

Според учените тези свойства могат да се обяснят с това, че зехтинът е хидрогенна лой и за разлика от останалите от същия тип, той се разтваря доста по-бързо. Антиоксидантите в зехтина оказват помощ за по-добро храносмилане и подтикват метаболитните процеси в организма. Когато се употребяват по-тежки мазнини, тялото употребява повече сила, с цел да ги преработи. В резултат на това и изпотяването е по-обилно.
10 аргументи да пием по лъжица зехтин всеки ден
Много от нас към този момент употребяват зехтин вместо олио за готвене, основно поради неговия усет и хранителна стойност. Но знаете ли, че добавяйки...
Прочети повече
Според healthline.com има и други храни, които въздействат позитивно на изпотяването. Сред тях са листни зеленчуци, овес, бадем, любеница. Зеленият чай също е измежду намаляващите изпотяването билки, защото е богат на антиоксиданти. Лесните храни и питиета, които се усвояват елементарно от организма, способстват и за утешение на нервната система, защото те са богати на антиоксиданти, които се борят със напрежението и вредите от него.

Използвайте зехтин, освен поради изпотяването, само че и тъй като е доста по-здравословен от олиото, а и придава превъзходен усет на храната.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР