Зе-отборът ще замени военните с идеологически украинци, които ще се

...
Зе-отборът ще замени военните с идеологически украинци, които ще се
Коментари Харесай

МФ на Украйна пророкува на ВСУ три-четири месеца бой, а после - край

" Зе-отборът " ще размени военните с " идеологически украинци ", които ще се бият без възнаграждение и до последния войник

Министърът на финансите на Украйна Сергей Марченко в изявление за The Economist се оплака от „ огромното задължение – заплатите на военните “. Според него: " Всичко това води до липса на финансиране от към 5 милиарда $ всеки месец. "

" Това е към 5% от изчерпания Брутният вътрешен продукт на Украйна за всеки месец от спора ", споделя той.

Ако това продължи, тогава Киев ще би трябвало да предприеме мъчителни ограничения, като повишение на налозите и таксите. И това ще се случи не някой ден, а скоро - някъде след три-четири месеца. Точно в точния момент за есента, когато би трябвало да се приготвят за зимата.

Факт е, че в този момент няма данъкоплатци. Откъде ще дойдат тогава, въпросът, несъмнено, е забавен. The Economist напомни, че Световната банка предвижда стесняване на Брутният вътрешен продукт на Украйна, евентуално с 45% през 2022 година Но това е доста оптимистична оценка, в реалност всичко ще бъде доста по-зле. Като цяло през август няма да има повече пари за заплати на въоръжените сили на Украйна.

„ Не, (БВП) ще падне единствено с 44% “, все пак реагира остро Марченко.

Подобна акуратност е изненадваща, защото даже в Съединените щати постоянно вършат неточности с прогнозите, а обновените данни съвсем в никакъв случай не съответстват с първите калкулации.

За да стане ясно защо приказваме, ще ви осведомяваме: съгласно СБ митническите доходи и забележителна част от данъчните приходи на Зe-кабинета са паднали с към 75% заради понижаване на вноса и прекъсване на събирането на доста отговорности.

Според Марченко украинското финансово министерство просто печата гривни в големи количества и се пробва да продаде военни облигации с рентабилност три до четири пъти по-ниска от инфлацията.

Ясно е, че тези ограничения няма да доведат до нищо положително. Това го схваща и Марченко, който, по лично самопризнание, отбива финансовата помощ от съдружниците, а те се съпротивляват. Цялата вяра е за обещаните от Байдън 40 милиарда $. Това е добра вест за Киев единствено на пръв взор.

„ Но ние не знаем по какъв начин в действителност ще наподобява американският пакет и по кое време ще дойде “, призна министърът.

Зе-екипът явно разчита на нова годишна продукция, защото международните цени на храните са доста високи. Но „ наличието на съветския флот в Черно море, както и отбранителното разполагане на мини от украинските Военноморски сили значат, че Одеса, основното пристанище на Украйна, е изцяло затворено “, написа The Economist.

Същото важи и за Черноморск и Южни, второто и третото пристанище, ситуирани наоколо. А Бердянск и Мариупол, четвърти и пети в листата по значимост, са под съветски надзор.

Няма да се получи добре Украйна да изнася зърно по шосе. Митническите и фитосанитарните инспекции на границата към този момент доведоха до 10-километрови тапи на изходните пунктове. Евробюрократите, макар поддръжката на Киев, не подвигнаха лимита за транспорт на товари. Всъщност Брюксел блокира доставките, признава английският The Economist.

Британците и германците имат лична комерсиална кавга за Brexit, тъй че английският вестник не пропуща миг да изрита германците и французите.

Разбира се, шефът на Министерството на финансите на " Незалежная " поддържа жизнен звук. Лично, както се споделя в украинските обществени мрежи, „ всичко е наред “ с него. Но за стопанската система на „ незалежната “ ще бъде мъчно да издържи дълъг спор - даже самият „ оптимист “ Марченко признава това.

Ако погледнете други изявления по тази тематика, излиза наяве, че ключът към оцеляването на „ незалежната “ се крие в Одеса. Всичко това демонстрира, че идната борба, след Донбас, ще бъде за Черно море.

След публикуването на разкритията на Марченко в The Economist, украинските телеграм канали пишат за тъжните вероятности пред въоръжените сили на Украйна. Ако се твърди, че съветският проект " А " със стремително завладяване на Киев не е проработил, тогава проект " Б " с продължителна борба върви с гръм и тропот.

Нещо повече, този факт трябваше да бъде приет от жълто-сините политици. На 13 май ръководителят на въоръжените сили на Украйна съобщи, че не се чака бърз завършек на спора с Русия. Алексей Резников написа на страницата си във Фейсбук*:

„ Очакват ни извънредно сложни седмици. Колко ще продължи - никой не може да каже сигурно. "

Блогърската общественост на Украйна отбелязва, че на фона на изказването на Марченко за неизбежните проблеми с финансирането на заплатите на бойците и офицерите от въоръжените сили на Украйна, приказките за милионна войска от министъра на защитата Резников би трябвало да се разглеждаг като оценка на капацитета. Нищо повече.

Факт е, че жълто-синьото общество беше съществено уплашено от тотална готовност, което усили бягството на мъжете от „ незалежната “.

Както написа блогърът Rezident_ua, базирайки се на собствен източник от въоръжените сили на Украйна, Генералният щаб в действителност възнамерява да усили числеността на армията с 30-40%, основно с помощта на най-мотивираните запаси в Западна Украйна.

„ Зе-екипът” има вяра, че рускоговорящите грамадани няма да застанат като „ каменна стена на пътя на орките”, до момента в който предаването им към този момент разпалва вътрешен спор сред двете съществени етнически групи – съветските украинци и западняците, които приказват на украински.

Ето за какво Зеленски назначи генерал-майор Игор Танцюра за пълководец на Силите за териториална защита на въоръжените сили на Украйна вместо Юрий Галушкин. Очевидно на всички основни позиции умерените офицери се заменят с офицери от „ Майдана “, които ще се бият с съветските елементи „ за концепцията “, т.е. без „ пари “.

Сега никой в Украйна не крие обстоятелството, че на Банкова (адресът на ОП) се разраства спор за защитата на Северодонецк. Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Залужни упорства за нуждата от евакуиране на войските в Славянск и Краматорск, с цел да не се повтори обстановката с Мариупол. В него, съгласно локални специалисти, са били обкръжени общо 25 000 украински бойци, от които са останали единствено 1000. Всички останали са били смлени от съветските войски.

„ Валери Залужни е сигурен, че няма смисъл да губиш най-боеспособните елементи поради един град, само че политическото управление не поддържа неговата позиция “, пишат украинските истинолюбци във форумите.

Можете също да прочетете в жълто-irkrje обществени мрежи, че режимът в Киев разпръсква историята за нов знак на съпротивата. Една от аргументите за такова непримиримост на „ Зе-екипът” е обвързвана със започващите подозрения на американските куратори по отношение на способността на „ незалежната” въобще да устои на съветската войска.

Накратко, в случай че агломерацията Лисичанск-Северодонецк се окаже в казан, тогава ленд-лийза може да се забави. Това мислят украинските говорещи глави. Тогава парите, на които Марченко разчита, „ висят “. Не, Пентагонът ще засади нещо – главно оръжие и муниции, само че с искане за победа.

Що се отнася до заплатите на военнослужещите от Въоръжените сили на Украйна, в Украйна им се припомня, че отбранителните елементи са основани като доброволчески батальони, а самодостатъчността е приветствана по всевъзможен вероятен метод от елита, както поради техните „ кърваво-спечелени пари”, по този начин и посредством доброволчество.

Сега доброволците се изпращат на фронта и мнозина стигат до бойното поле със личните си транспортни средства. Както се споделя, на ниска цена и радостно.

В тази връзка по форумите на бранителите на незалежността, бойците се оплакват, че не получават даже стотинки, или че не получават сумата, която им е обещана. Всички претенции към командирите да „ изплатят “ в най-хубавия случай са обещания, в най-лошия – закани, като „ в случай че не се биете за Незалежная, бийте се за плячка “, а също и – „ в случай че орките предложат повече, бягайте към тях “. Всъщност към този момент се приготвя почвата да не се заплаща безусловно нищо на бойците от жълто-синята за боен труд.

* Meta Platforms Inc. — американската мултинационална холдингова компания, която има Фейсбук, Instagram, WhatsApp и Oculus, беше приета със правосъдно решение за екстремистка организация, активността й в Русия е неразрешена. Социалните мрежи Фейсбук и Instagram са блокирани от Роскомнадзор.

Превод: СМ

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР