Здравото партньорство функционира като ин и ян в китайската философия:

...
Здравото партньорство функционира като ин и ян в китайската философия:
Коментари Харесай

6 фази, на които устояват само най-стабилните връзки

Здравото партньорство действа като ин и ян в китайската философия: две противоположни сили, подвластни една от друга и образуващи единение единствено посредством взаимоотношението си.

Повечето двойки знаят, че взаимният живот не всеки път е цветя и рози. Без взаимно схващане и дарба за градивно разрешаване на спорове многочислените тематики, по които нормално се водят разногласия, може да се явят препъни-камък.

От друга страна обаче постоянно таман преодолените дружно компликации са тези, които спояват същински партньорството. Ето за какво следните проблематични етапи в дадена връзка могат да се възприемат по-скоро като късмет:

1. Пеперудите

Казват, че в корема на прясно влюбените пърхат пеперуди. Те обаче може да се окажат еднодневки. Една връзка е най-застрашена в самото си начало. Защото колкото и да е прелестно да усещат химията между тях, сътрудниците първо би трябвало да се опознаят същински и да съгласуват визиите си за живота. Тогава разногласието сред влюбените гълъбчета е съвсем неминуем.

2.Всички карти на масата

Следващото затруднение нормално чака двойките на третата година. Тогава е неотложно да се сложат всички карти на масата. Междувременно розовите облаци на влюбването са се поразсеяли и на дневен ред идват значими въпроси. Искам ли да продължа да пребивавам с колегата си? И в случай че да, какъв брой независимост ми е нужна?

3. Проклетата седма година

Прословутата седма година от брака се стоварва върху сътрудниците с изключително огромна тежест, в случай че не са съумели да си изяснят приемливо значимите въпроси през третата година. Ролите в взаимния живот се преразпределят, обрисуват се нови граници и се предявяват искания. Освен това излиза наяве, че пристрастеността е отстъпила пред рутината.  Сега е належащо над връзката да се поработи. Добре, в случай че освен това всеки си спомни за какво се е влюбил в другия на времето.

4. Сватбен махмурлук

Със сватбата се подписва съюз за цялостен живот. Нерядко обаче бракосъчетанията провокират противоположния резултат. Отношенията стартират да се разклащат и да скърцат. Със сключването на брака някои хора неумишлено одобряват избрани функции, които са заимствали от родителите си. На други пък „ окончателността “ на решението се отразява по-тежко, в сравнение с са предполагали. Истински проблематично става обаче, когато сватбата има за цел да залепи нещо, което към този момент се е пропукало. Тогава в брака непреклонно лъсват всички излъгани очаквания.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР