Здравословното състояние на президента се влошава с всеки изминал ден

...
Здравословното състояние на президента се влошава с всеки изминал ден
Коментари Харесай

Ще се оттегли ли Джо Байдън заради влошено здраве?

Здравословното положение на президента се утежнява с всеки минал ден и той не е в положение да ръководи. Това твърди Рони Джексън, някогашен основен доктор на Белия дом, представен от.

“Нещо с президента съществено не е наред ”, написа той в туитър, като уточни, че положението на Байдън занапред ще се утежнява още, оповестиха вестниците “Дейли мейл ” и “Дейли експрес ”. Джексън, който е заемал поста на президентски доктор по времето на Джордж Буш-младши, Барак Обама и Доналд Тръмп, а през днешния ден е конгресмен от Републиканската партия, счита, че актуалният държавен глава към този момент не е кадърен да формулира обвързвано изречение, тъй че е належащо допустимо най-бързо да бъде подложен на когнитивни проби и резултатите да бъдат оповестени.
 Байдън изрази поддръжка за афганистанското държавно управление Байдън изрази поддръжка за афганистанското държавно управление
Президентите на Съединени американски щати и Афганистан Джо Байдън и Ашраф Гани организираха телефонен диалог, по време на който показаха общото мнение, че...

Докторът показа мнението си в обществените мрежи ден след конференция на Байдън в Охайо, на която той даде неразбираеми отговори на някои въпроси, мънкаше, прекъсваше мисълта си, отклоняваше се и изглеждаше като “изгубен в превода ”. В изявление за “Фокс нюз ” Джексън стигна по-далече и уточни, че президентът няма да успее да приключи мандата си - или ще би трябвало да се отдръпна самичък заради здравословни аргументи, или би трябвало да бъде отхвърлен като некадърен да ръководи според 25-ата корекция на американската конституция. Докторът твърди, че в тази ситуация става въпрос за национална сигурност.

По-рано този месец Джексън още веднъж заприказва за качествата на президента, откакто в Мичиган се наложи Байдън да извади от джоба на сакото си мемоари, с цел да отговори на репортерски въпрос. Въпросът дали демократът ще успее да изкара мандата си до дъно, се слага още от момента, когато стана ясно, че той ще е 46-ият президент на Съединени американски щати. Освен че е най-възрастният - на 78 година сега на встъпването си, той претърпя тежка мозъчна интервенция, а гибелта на огромния му наследник Бо Байдън бе удар, от който мъчно се съвзе.

През последните години медиите непрестанно пишеха какво е споделил или направил поради грешките и гафовете. През юни тази година на срещата на Г-7 стопанинът на Белия дом три пъти обърка Сирия и Либия по време на конференция. Видео през март пък сподели по какъв начин три пъти губи равновесие и пада, до момента в който се изкачва по стълбите на президентския аероплан “Еър Форс Уан ”. Тогава Белият дом оправда неустойчивостта със мощния вятър. Само ден по-рано Байдън назова вицепрезидентката си Камала Харис “президентът Харис ”. В началото на март по време на тирада президентът не се сети за името на министъра на защитата Лойд Остин и го назова просто “генералът ”.

Рони Джексън обаче счита, че многочислените гафове, с които Байдън е прочут от години, са нещо друго от положението му в този момент. “Той става все по-объркан и объркан ”, споделя конгресменът. Миналия месец Белият дом разгласи, че по-късно тази година президентът ще премине през постоянния си годишен обзор. Резултатите ще би трябвало да бъдат оповестени обществено до края на годината. “Аз ги апелирам, когато създадат прегледа на физическото положение, да включат и когнитивни проби ”, споделя Рони Джексън. През март самият той стана обект на следствие поради неприятно държание, обвързвано с приложимост на алкохол. По времето на Тръмп бе стартиран за държаван секретар за ветераните, само че номинацията му не мина.
 Тегленето на заем за към 1,2 трилиона $ в Съединени американски щати раздели властта Тегленето на заем за към 1,2 трилиона $ в Съединени американски щати раздели властта
Пакет от бюджетни заеми за модернизиране на американската инфраструктура в размер на към 1,2 трилиона $, авансово съгласу...

Междувременно стана ясно, че рейтингът на Байдън е паднал с 6 пункта до 50% поради забавянето на темповете на имунизацията на фона на растеж на случаите. Неприятностите на американския водач не стопират дотук. Журналист от в. “Вашингтон пост ” изиска той да бъде подложен на импийчмънт поради съглашението за “Северен поток 2 ” и натиска, оказван върху Украйна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР