Здравословно хранене при децата и ефективността на лекарствата е темата

...
Здравословно хранене при децата и ефективността на лекарствата е темата
Коментари Харесай

В НДК ще се проведе неформално заседание на Съвета на министрите на здравеопазването

Здравословно хранене при децата и успеваемостта на медикаментите е тематиката на Неформалното съвещание на Съвета на министрите на опазването на здравето, което ще се организира през днешния ден в НДК.

Основната полемика на тематика здравословно хранене при децата е един от целите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз в бранш опазване на здравето. Акцентът ще бъде поставен  върху предлагането на здравословна храна за децата.  Дебатите по тематиката ще се проведат в границите на първия панел от програмата - " Здравословно бъдеще за Европа: здравословно хранене при децата ".

По време на Неформалния съвет ще бъде дискутирана и успеваемостта на лекарствените артикули и достъпността им, в това число в подтекста на финансовата резистентност на здравните системи. Тези разисквания са планувани по време на втория панел - " Здравето като същински победител: успеваемост, наличност и досегаемост на лекарствени артикули ", който ще стартира от 14.00 часа.

Министрите на опазването на здравето на страните от Европейски Съюз ще извърнат особено внимание и на бъдещето на опазването на здравето в границите на общността.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР