Здравословните навици са истинско предизвикателство, когато сме в работен режим.

...
Здравословните навици са истинско предизвикателство, когато сме в работен режим.
Коментари Харесай

5 правила за добра форма в работно време

Здравословните привички са същинско предизвикателство, когато сме в работен режим. Постоянното седене и честите мотиви за празнуване в офиса построяват много нездравословно държание. Всички знаем какво е. Но изцяло допустимо е все пак това да следвате режим, който ще ви поддържа в добра форма. Ето няколко лесни метода, които ще са ваши съдружници в работно време.

Закусвайте

Независимо дали закуската е най-важното хранене денем или не, тя ще ви защищити от похапването на инцидентни и не до такава степен здравословни снаксове във времето до обяд. Знаем коя е главната причина да я пропускате вкъщи… желаете да поспите повече. Но знаем и че съществуват задоволително бързи способи за подготвяне или да си извършите нещо през уикенда, което да похапвате в идващите сутрини.

Не се лишавайте

Всички имаме оня вид сътрудници, които от време на време носят по някоя вкусотия без мотив. Ограничавайки се ще постигнете по едно и също време две неща – неприятно въодушевление и повод да прибегнете до нещо нездравословно по-късно. Вместо изцяло да отказвате следващата вкусотия, просто упражнявайте надзор върху количеството, което ще похапнете от нея. Няколко хапки ще задоволят желанието ви и в това време ще ви спасят от виновност, в случай че изядете цяло парче.

Създайте екип с сътрудниците си

Потърсете обединяване и с други сътрудници от компанията, които държат на здравословен режим в работно време. Това ще ви даде взаимно ентусиазъм и мотивация. Намерете си места, които ще задоволят условията ви за добра храна и методите на приготвянето й. Движете се дружно и обсъждайте разнообразни тематики, които ви вълнуват по отношение на положителната форма.

Задайте си на ден количество вода

Когато бързате с приключването на значима задача, постоянно може да забравите за празната бутилка на бюрото си. Отделяйте си по няколко минути в другите часове на работния ден, с цел да следите какво количество сте изпили. Така без значение какъв брой вглъбени сте в работата си, няма да получавате безпричинни главоболия или чувство за мощна жадност. А всички знаем какъв брой значима е водата.

Включете ходенето в срещите си

Вместо да се затваряте в подтискащи конферентни зали, може да предложите провеждането на някоя служебна среща в придвижване. Така освен ще натрупате повече извървени стъпки, само че и ще можете да сте навън, което освежава мозъка и прочиства мислите.

Текст: Ивайла Влахова

Инфо: http://fashioninside.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР