Здравословните и силни връзки се градят не само върху любов.

Здравословните и силни връзки се градят не само върху любов. ...

6 начина да бъдете по-добра половинка на любимия си.


Здравословните и силни връзки се градят не само върху любов. Те изискват много повече внимание и старание. Ако искате да сте истински добра половинка или брачен партньор, има няколко неща, за които да внимавате и да се стараете да правите. Помнете, че любовта и страстта са до време. След тях остава обичта, която има нужда от подхранване всеки ден. Ето от какво се нуждае една щастлива връзка, за да продължи колкото се може по-дълго.

Какво трябва да правите, за да сте истински добра половинка?

Слушайте повече, критикувайте по-малко

Много хора правят грешката да започнат да отвръщат на мнението на партньора си с критика, с поправяне на мисленето му, с несъгласие с гледната му точка. Ако слушате партньора си, само за да му покажете колко не е прав, той ще се отдръпне от вас. Ако пък му показвате, че изобщо не го слушате и не се интересувате от това, което казва, това също ще го изтощи и отдалечи от вас. Въздържайте се от това да го съдите и да го критикувате без да има нужда. Понякога мълчанието е злато. Това не означава да сте съгласни с абсолютно всичко без това реално да е така. Просто не отправяйте критики, когато може да ги премълчите.

Уважавайте предишните му връзки

Говорете с уважение към бившите на партньора ви. Въздържайте се да ги съдите, обиждате или иронизирате. Ако партньорът ви има деца от бившата си и се налага да поддържа връзка с нея заради този факт, внимавайте какво отношение показвате към нея. Това може да рефлектира върху вашите настоящи отношения.

По публикацията работи:

Източник: dnes.bg