Здравословна храна, клиничният аспект на иновациите, достъпни и качествени лекарства.

...
Здравословна храна, клиничният аспект на иновациите, достъпни и качествени лекарства.
Коментари Харесай

Всички са против двойните стандарти при храните, увери здравният еврокомисар


Здравословна храна, клиничният аспект на нововъведенията, налични и качествени медикаменти. Това бях част от тематиките, обсъждани по време на днешното неофициално съвещание на Съвета на министрите по опазване на здравето.

Еврокомисарят по опазването на здравето Витянис Андрюкайтис посочи, че по време на полемиките през днешния ден е говорено за здравословното хранене, а не за двойните стандарти при храните. " Тук ние говорихме за здравословното хранене изключително при децата и по-късно обсъдихме достъпността до здравословните храни. Могат да се употребяват данъчни облекчения, с цел да се контролират нездравословните съставки в храните ", уточни Андрюкайтис.

Здравният министър Кирил Ананиев уточни, че здравословното хранене ще бъде обвързано с Общата селскостопанска политика , като се основат тласъци за производството на здравословни храни.

 Фрапиращо по-високи цени установяват новите инспекции за двоен стандарт при храните
Фрапиращо по-високи цени установяват новите инспекции за двоен стандарт при храните

Цените на агнешкото у нас са положителни съгласно Румен Порожанов

По отношение на двойните стандарти Андрюкайтис разяснява, че в сички са срещу разновидностите Европа да е на две - три или повече скорости.

" Всички жители би трябвало да са равнопоставени, когато приказваме за храната и за качеството на храната. Имаме общата законодателна рамка за сигурността на храните. Възможно е да се дадат тласъци за здравословни храни - данъчни тласъци ", увери още Андрюкайтис. Той даде образец с общоевропейската учебната стратегия за мляко и плодове.

По отношение на медикаментите Андрюкайтис съобщи, че разрешителни за стартиране на медикаменти на пазара има единствено от една единствена организация - Европейската организация по сигурността на медикаменти. " Клиничните изпитвания и стандартите са идентични на всички места, в случай че приказваме за оценка на здравните технологии това значи оценка на новаторски лечения ", разяснява еврокомисарят.

По думите му новаторските лечения могат да се ползват към пациенти в разнообразни страни членки. Това дава опция за инспекция дали фактически става дума за иновация. Тази оценка значи идентичен достъп до всички иновационни лечения.

 И палмово масло има в мляко за дребни деца, продавано у нас
И палмово масло има в мляко за дребни деца, продавано у нас

Проучване за двойния стандарт на храните изследва и цените

Стана ясно, че страната ни ще предложи нов модел за оценка на здравните технологии .
Министър Ананиев увери, че по въпроса с паралелния експорт на медикаменти, е разговарял със здравните министри на Франция и Германия и ще бъде употребен техният опит.

Освен здравословното хранене при децата и достъпът до качествени медикаменти, министрите са разискали въпроса, обвързван с бъдещето на опазването на здравето като част от целите на Европейски Съюз и възожността за финансирането му при избора на нов парламент и на нова Европейска комисия.

" Бъдещето е в младото, крепко и добре образовоно потомство ", безапелационен бе Ананиев. Андрюкайтис добави, че с изключение на ограниченията по обвързване на здравословното хранане при децата с Общата селскостопанска политика, се предвижа и понижаване на маркетинга, предопределен за деца на храни, богати на трансмазнини и захар.

Предвижда се и смяна на директивата за аудиовизуалните услуги.

 Наши евродепутати желаят от Брюксел минимални стандарти за храните
Наши евродепутати желаят от Брюксел минимални стандарти за храните

Имало двойни стандарти за Западна и Източна Европа


" Всички носим тази отговорност да пазим децата от нападателния маркетинг. Споделяме задачата да се обезпечи достъп на всички жители до медикаменти на налични цени. Европейска комисия си дава сметка за потребността да поддържаме нововъведенията, да се обезпечи еднакъв достъп. Тук общественият фактор играе значима роля ", добави Андрюкайтис.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР