Здравното министерство започва проверка в центъра за Спешна помощ във

...
Здравното министерство започва проверка в центъра за Спешна помощ във
Коментари Харесай

Медици от Спешна помощ-Враца в защита на лекарката, обвинена, че е отишла пияна на работа

Здравното министерство стартира инспекция в центъра за Спешна помощ във Враца. Предстои " Медицински контрол " да изземе и прегледа цялата документи за активността на структурата. Припомняме, че дотук се стигна след гибелта на 3-годишно момченце при злополука във вторник. Близки на жертвата настояват, че една от лекарките, пристигнали на мястото на случая, е била под въздействие на алкохол.

По-късно това сподели и тест с дрегер. Лекарката продължава да твърди, че не е употребявала алкохол и даже не е подписвала протокол за теста. В ефира на NOVA, шефът на центъра разгласи, че резултатът от дрегера е 1,44 промила.

От Спешния център във Враца настояват, че са били на място 5 минути след подаването на сигнала.

" Вече имаше доста хора. Всеки викаше, че детето е мъртво. След нас пристигна полиция и Гражданска отбрана ", изясни Диляна Йорданова, колежка на упрекваната лекарка.

Геновева Георгиева също участвала на мястото. Тя обясни, че детето към този момент е било починало.

" Отидох на място, видях, че детето е затиснато под ламарините на автомобила. Помолих служителите на реда да оказват помощ, да вдигнат колата, с цел да го извадим. Детето нямаше витални индикатори. Д-р Димова съдействаше в колата за спешна помощ. Моята работа е да й включа монитора, тя да ревизира има ли сърдечна активност детето. Това правеше ", изясни Диляна Йорданова.

" Абсолютно по разпоредбите е работила доктор Димова, беше доста съответна. Винаги е била съответна в работата си ", безапелационна е Геновева Георгиева.

" Разбираме фамилията, че това е голяма покруса. Ние също сме родители, разбираме ги. Надявам се майката на детенцето да се възвърне ", сподели още Георгиева.

Медиците споделят, че са в потрес от позитивната проба за алкохол на колежката си.

" Не сме я виждали да пие алкохол. Предният ден подвигна кръвно ", изясни Диляна Йорданова и удостовери, че на докторката са дадени медикаменти.

Според директорката са Спешния център алкохолната проба е посочила 1,44 промила.

" Д-р Димова ми сподели, че не пие, не приема алкохол и е пристигнала на работата си със личния й автомобил. Виждам какъв брой добре е написан незабавния фиш, с хубав почерк, нямаше мирис на алкохол. Как взеха решение да я обвинят? ", пита директорката на Спешния център доктор Галина Лещарска. 

Тя сподели, че ще прегледа още веднъж всички условия, преди да реши дали да уволни лекарката.  " Ще беседваме какви лекарства приема ", сподели доктор Лещарска. 

Екипът участвал на мястото на злополуката обаче счита, че околните на детето са били нападателни.

За злополуката следва да се произнесат специалистите от полиция и прокуратура по формираното към този момент досъдебно произвеждане.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР