Здравното министерство задължава РЗИ да доставят COVID ваксините за общопрактикуващите

...
Здравното министерство задължава РЗИ да доставят COVID ваксините за общопрактикуващите
Коментари Харесай

Ваксинират над 60-годишните от понеделник до четвъртък

Здравното министерство задължава РЗИ да доставят Коронавирус имунизациите за общопрактикуващите лекари до пунктове във всяка община
До на следващия ден, 18 май, районните здравни инспекции (РЗИ) в страната следва да дефинират логистични пунктове на територията на всяка община, а когато е належащо и в отдалечени обитаеми места. Ангажимент на РЗИ е ежеседмично да доставят до пунктовете декларираните от общопрактикуващите лекари количества ваксини против COVID-19, оповестяват от здравното министерство.

Всяка седмица, в дните от понеделник до четвъртък, ОПЛ и разкритите имунизационни центрове в страната ще ваксинират жители над 60 година В този интервал се позволява имунизиране на лица и под 60-годишна възраст, в случай че са диспансеризирани с исхемична болест на сърцето, хронична бъбречна непълнота, захарен диабет, мозъчно-съдова болест, хронични белодробни болести и онкологични болести или други по преценка на лекаря.

В дните от петък до неделя в това число ваксина против COVID-19 ще получават всички искащи лица, по реда на тяхното записването.

Това гласи Заповед № РД-01-350/17.05.2021 година на министъра на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров, издадена през днешния ден, 17 май. В нея се показва, че общопрактикуващите лекари дават на РЗИ описи на трудноподвижни лица и на лица, живеещи в труднодостъпни и отдалечени региони, които желаят да бъдат имунизирани против COVID-19. След приемане на описите районните здравни инспекции провеждат мобилни имунизационни екипи, които да извършат имунизацията в най-кратък период.

Цялата заповед на министъра можете да видите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР