Здравното министерство вече е изработило национална аптечна карта, за да

...
Здравното министерство вече е изработило национална аптечна карта, за да
Коментари Харесай

Здравният министър Хинков: Готова е национална аптечна карта

Здравното министерство към този момент е изработило национална аптечна карта, с цел да позволи казуса с разпределението на аптеките в страната.

Това заяви в Народното събрание здравният министър Христо Хинков. Национална комисия, чийто състав към този момент е избран, ще създаде регионални аптечни карти, оповестяват от БНР.
" Там където липсват аптеки, осигуряващи денонощен режим на работа, общината също би могла да субсидира осъществяването на тази активност. За райони, в който аптеките нямат доходност да поддържат действия по разпределяне на медикаменти, заплащани от НЗОК, също биха могли да се обезпечат целеви дотации за поддържане на тази номенклатура ".
Здравното министерство търси благоприятни условия за финансово стабилизиране на болничното заведение за рехабилитация в Котел, заяви още Христо Хинков. Според показани от него данни, лечебното заведение е с насъбрани огромни задължения.
" Към 31 март 2203 година лечебното заведение записва загуба в размер на 101 хиляди лв. и просрочени отговорности в размер на 249 хиляди лв., неспособност за погашение заплащане на личния състав, внезапно понижаване на доходи от наеми, по-малък размер платени услуги и овакантяване на личен състав ", съобщи здравният министър.
Хинков разгласи проект за вливане на котелската болница в Национален комплекс за профилирани лечебни заведения за рехабилитация.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР