Здравното министерство в Атина въведе електронна система, за да контролира

...
Здравното министерство в Атина въведе електронна система, за да контролира
Коментари Харесай

Е-система контролира недостига на лекарства в Гърция

Здравното министерство в Атина вкара електронна система, с цел да управлява придвижването на медикаменти и техния дефицит. Специална комисия реагира неотложно и обезпечава нужните лекарства, които липсват на пазара.

За да се оправи с дефицита на медикаменти е въведена електронна система за надзор на придвижването на лекарствените препарати, оповестяват от Министерството на здравеопазването.

Тази система получава информация в действително време за складовите наличия, написа БНР.

Проучват се всички настоящи критерии на пазара на медикаментите, като настоящи епидемии, пазарни данни за изписаните от лекарите медикаменти и закупените без лекарско наставление. Специална комисия към здравното министерство преглежда всекидневно придвижване и наличност на медикаменти и реагира неотложно при риск от дефицит, прецизират експертите.

Същевременно новата система подава информация към потребителите къде могат да намерят търсеното от тях лекарство и на каква цена.

Система за мониторинг на придвижването на медикаментите е въведена в отговор на доста недоволства от жители и фармацевти за липса на нужни медикаменти.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР