Здравното министерство предложи личните лекари отново да имат възможност да

...
Здравното министерство предложи личните лекари отново да имат възможност да
Коментари Харесай

Пулмолог: Най-добре е PCR тестовете да се върнат към личните лекари

Здравното министерство предложи персоналните лекари още веднъж да имат опция да издават посоки за безвъзмездни бързи проби за коронавирус. Темата пред Българска национална телевизия " Денят стартира " разяснява пулмологът доктор София Ангелова, която също се разгласи за това предложение.



Острите болести и острите респираторни инфекции трябват да бъдат лимитирани. Затова най-хубавото нещо е пациентът да отиде при своя персонален доктор, той да го насочи към PCR, да се откри дали става въпрос за коронавирус, грип или друга респираторна зараза. По време на лекуването, в случай че срещне усложнения, тогава да търси помощта на експерт, изясни тя.

Пулмолозите са малцина, при тях пациентите идват със записани часове. При тях идват и пациенти с астма, туберкулоза и други белодробни болести, акцентира лекарят.

Смесването на потоците е неприемливо и мисля, че връщането на PCR тестванията към персоналните лекари е извънредно значимо и ще даде успокоение. В противоположен случай ще се сътвори безпорядък в здравната система и доболничната помощ, съобщи доктор Ангелова.

По думите ѝ маските са значими като мярка, а противопидемичните ограничения против коронавирус оказват помощ за ограничение на други респираторни болести.

Трябва да преценим по кое време би трябвало да се носят маски. Определено разгадавам, че разновидностите на Омикрон са още по-заразни, т.е., вероятността човек да се разболее е още по огромна, когато е затворено помещение и когато има скупчване на хора ", съобщи пулмологът.

Според доктор Ангелова лекарските кабинети са едно то местата, на които носенето на маски би трябвало да е наложително.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР