Здравното министерство на Хамас съобщи, че при вчерашния израелски удар

...
Здравното министерство на Хамас съобщи, че при вчерашния израелски удар
Коментари Харесай

15 загинали, 60 ранени в Газа! "Хамас" обвини Израел в удар по конвой

Здравното министерство на " Хамас " заяви, че при вчерашния израелски удар по кола за спешна помощ на входа на най-голямата болница в Газа са били убити 15 души, а Израел удостовери, че е направил удара по транспортното средство, което съгласно израелската войска е било употребявано " от терористична клетка на " Хамас ", съобщи Франс прес.

Още 60 души са били ранени при удара, заяви министерството тази заран. По-рано се съобщаваше за 13 убити и 26 ранени, показва Агенция Франс Прес.

Според представителя на министерството Ашраф ал Кидрех колата за спешна помощ е била част от ескорт, пренасящ " няколко ранени, които са били на път да бъдат приети в болница в Египет ".

След удара, който е бил нанесен пред болница " Аш Шифа ", където са намерили леговище хиляди разселени хора, сътрудник на Агенция Франс Прес е видял няколко убити и ранени до развалената кола за спешна помощ.

На фрагменти на телевизия Агенция Франс Прес се виждат и цивилни, които носят окървавени ранени хора. Други лежат на земята, повалени от гърмежа.

Генералният шеф на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус сподели, че е " надълбоко шокиран ".

" Повтаряме: пациентите, грижещият се за тях медицински личен състав, здравните заведения и колите за спешна помощ би трябвало да бъдат предпазени когато и да е. Винаги ", написа той в обществената мрежа " Екс " (доскоро " Туитър " ).

Координаторът на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси в окупираните палестински територии Лин Хейстингс съобщи също в " Екс ", че е " обезпокоена ", защото ударът е бил ориентиран против " пациенти, които е трябвало да бъдат евакуирани, с цел да бъдат в сигурност ".

От сряда насам десетки ранени палестинци са били евакуирани от линията Газа в Египет, на фона на непрестанните бомбардировки на Израел, почнали след нападението на " Хамас " против еврейската страна на 7 октомври, отбелязва Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Снимката е илюстративна
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР