Здравният сектор в Гърция ще бъде подсилен с 1,5 милиарда

...
Здравният сектор в Гърция ще бъде подсилен с 1,5 милиарда
Коментари Харесай

Личен лекар за всички в Гърция

Здравният бранш в Гърция ще бъде заздравен с 1,5 милиарда евро и с към 6000 нови назначения единствено за 2022 година Законопроектът на Министерството на здравеопазването за промяна на здравната системата е импортиран в Народното събрание.

Законопроектът озаглавен: „ Лекар за всички, еднакъв и първокласен достъп до услугите на Националната здравна работа, здравна помощ и други разпореждания “ цели жителят да има личен доктор, достъп до повече лекари експерти, както и надграждане на публичните структури с най-високо качество на услугите.

Според законопроекта, персоналният доктор ще се избира свободно от жителите.

Създава се институцията на персоналния доктор, която обезпечава цялостна и непрекъсната грижа на пациента за попречване на заболявания и подсилване на здравето. Създава се самостоятелно електронно здравно досие за всеки регистриран жител в листата на персоналния доктор.

Активизира се и се надгражда актуалният режим на следобедните клиники и медицински кабинети. На жителите ще се оферират медицински услуги с закрепена цена. Така болничното заведение ще има приходи, лекарите и медицинските сестри ще усъвършенстват приходите си, жителите ще имат разновидности с рационални обезщетения. Частните застрахователни компании също ще вземат участие в този подтекст.

Здравният бранш се укрепва с 1,5 милиарда евро от фонда за възобновяване и с към 6000 назначения единствено за 2022 година Възможно е съдействие с частни лекари.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР