Здравният министър проф. Костадин Ангелов стана първият ваксинирал се срещу

...
Здравният министър проф. Костадин Ангелов стана първият ваксинирал се срещу
Коментари Харесай

Показно: Първите лекари в държавата първи се ваксинираха срещу Covid

Здравният министър проф. Костадин Ангелов стана първият ваксинирал се против ковид в България, дружно с ръководителя на националния щаб и началник на МВА ген. Венцеслав Мутафчийски, ръководителя на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров, шефа на болница " Пирогов " проф. Асен Балтов и други Пример дадоха и други лекари и медицински сестри в София, Пловдив и Бургас. Вторият имунизиран незабавно след министъра беше представител на Българската православна черква, като поддръжка за имунизациите.

Ваксинацията против Covid-19 с препарата на Pfizer-BioNTech стартира в 10 сутринта на 27 декември по едно и също време в трите огромни града на България, редом с още 18 страни в Европейски Съюз. Това става при засилена гласност, директни включвания по малките екрани, с цел да могат болшинството от хората да бъдат уверени в изгодата и сигурността на имунизациите и най-малко 70% от популацията да се имунизира, с което да се образува имунитет против ковид.

Ваксината е целесъобразна, безвъзмездна и се слага по избор, след подписано осведомено единодушие.

До момента хората в максимален риск, на първа линия, които са декларирали предпочитание да получат ваксини, са към 45 000, което е растеж спрямо първичния брой.

" Дойде спасението, което чакаме. Вярвам, че доста скоро ще стартираме да надвиваме над Covid-19. Нямам самообладание да се видя със 70-годишния ми татко, без да се тормозя, че ще го заразя ", бяха първите думи на проф. Ангелов след слагането на имунизацията. Около 15 минути по-късно обаче той остана под лекарско наблюдаване, при положение на алергична реакция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР