Здравният министър проф. Костадин Ангелов провери как върви работата на

...
Здравният министър проф. Костадин Ангелов провери как върви работата на
Коментари Харесай

Здравният министър е категоричен, че хаос при ваксинацията няма

Здравният министър проф. Костадин Ангелов ревизира по какъв начин върви работата на мобилните екипи, които имунизират хората по места. Днес той дойде на посещаване в хасковското село Малево.
Той е безапелационен, че безпорядък към организацията с имунизацията няма.
Проф. Ангелов е удовлетворен, че имунизацията върви в ритъм. Той призна, че има логистични проблеми, само че те се вземат решение на момента.
„ Мобилните екипи са планувани доста от дълго време. В самото начало обявихме, че имаме подготвеност да създадем 47 мобилни екипа. Има места, където хората нямат достъп до персонален доктор, непрекъснат достъп до лечебни заведения и ще се опитаме да компенсираме тези потребности на всички места в страната “, съобщи министърът.
„ Изключително съм удовлетворен, че върви имунизацията с темпове, които на нас ни харесват. Все още имаме организационни проблеми на някои места, пренасочваме ваксини от едно място на друго. В София темповете на използването на имунизациите е доста огромно. Логистиката продължава “, увери той.
„ Докато стартира процесът да протича по най-гладкия метод, сигурно ще има подобен вид логистични усложнения. Но това се случва на всички места по света. Опашки има в доста развити страни. Успяхме да убедим хората, че гласът на науката е по-силен от гласа на всички тези псевдоавторитети, които разпространяваха неистини “, съобщи министър Ангелов.
Ще бъдат разкрити денонощни кабинети за имунизация. А кметовете ще получат контакт и с човек, който ще координира работата на мобилните екипи по места, заяви още здравният министър.
Още:  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР