Здравният министър проф. Асена Сербезова се среща с депутати от

...
Здравният министър проф. Асена Сербезова се среща с депутати от
Коментари Харесай

Здравният министър се среща с депутати на Възраждане

Здравният министър проф. Асена Сербезова се среща с депутати от партия " Възраждане ".

Разговорът се организира на фона на огромния митинг пред Народното събрание, проведен от парламентарно показаната групировка. При него стачкуващи пробваха да щурмуват постройката на Народно събрание. Те упорстват за отпадане на зеления документ.

" Ваксинацията би трябвало да бъде непринуден акт и аз съм срещу наложителната имунизация против COVID-19”, съобщи Сербезова по време на срещата.

" Никоя ваксина не защищава на 100%. Действието на обособените ваксини е сред 60 и 90, което значи, че на 30% от хората не им работи никаква ваксина, само че на останалите 70 на 100 имунизациите пазят от тежко протичане ", акцентира тя.

" Има насъбрани настроения, съмнение, суматоха и боязън, с които стартира ръководството на пандемията преди 2 години. Сега ние берем плодовете. Трябваше тогава да се изяснява на хората какво се случва, не новините да стартират с брой на жертви, заболели, чували. Обществото е разграничено. Ваксинацията би трябвало да е непринуден развой ", съобщи министър Сербезова.

Тя разгласи, че главният критерии за въвеждане на ограничения са заетостта на интензивните кревати и дефицитът на медицински личен състав. " Това ще бъде основно за нас. Системата не е блокирала, само че тя на избрани места и области се затруднява и по тази причина от време на време се постанова да се стопират плановите операции”, добави Асена Сербезова.

Нямаме зависимости, сподели още тя в отговор на въпрос от протестиращите дали има зависимости от лобита - политически, фармацевтични или непознати държавни управления. " Докато съм министър, няма да позволи зависимости на министерството”, добави още министър Сербезова. В отговор на въпрос по кое време ще свърши пандемията министър Сербезова цитира експертни отзиви, съгласно които това ще бъде последната вълна.

Цончо Ганев от партия " Възраждане " прикани министър Сербезова да сътвори работна група от разнообразни специалисти, която да излезе със мнение къде и по какъв начин оказва помощ зеленият документ на обществото ни. По думите му сега няма разговор, а по медиите математици изясняват медицински проблеми.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР