Здравният министър предложи пакет от нови още по-строги мерки за

...
Здравният министър предложи пакет от нови още по-строги мерки за
Коментари Харесай

Коронавирусът у нас: Мъж почина след дълго чакане в болницата във Видин

Здравният министър предложи пакет от нови още по-строги ограничения за ограничение на Covidепидемията. Ако на следващия ден те бъдат утвърдени от Министерския съвет, от петък ще е налице съвсем цялостно затваряне на страната, като няма да работят учебни заведения и детски заведения, търговски центрове, магазини и заведения. Прекратяват се спортните събития, провеждането на конференции и други събития. 

Готови ли са обаче хората да одобряват ново затваряне?  

Час след препоръчаните от здравния министър нови по-строги ограничения против разпространяването на епидемията в един от столичните молове чиновници и клиенти разискват възможното затваряне на магазините и заведенията от петък. Повечето са обезпокоени за работното си място, само че и се съгласяват, че още по-стриктните ограничения са нужни и даже закъснели:  

„ Има и доста заболели, би трябвало и това да мислим. Колкото и да е неприятно за бизнеса. През това време несъмнено ще съм неплатен и няма да имам приход “; „ Много хора ще останат гладни. Много хора са на лимита. Може да има нови митинги “.  

Посетителите пред едно от столичните кина споделят, че по-строги ограничения са наложителни за оправянето със обстановката: 

„ Нещата би трябвало да се овладеят “; „ Затвориха се неща, бройките скачат и е зле. Ако се затворим по цялостен метод, доста хора ще страдат стопански “. 

На столичния бул. „ Витоша “ лъскавите питейните заведения и заведенията за хранене са цялостни с хора. Управител на заведение на емблематичната улица изяснява, че би приел цялостното затваряне единствено при съответни ограничения за поддръжка на бизнеса му. 

В страни от блясъка на „ Витошка “ притежател на дребен ресторант до „ Женския пазар “ гледа новините по малкия екран и разяснява, че бизнесът му мъчно би се съвзел след още едно затваряне.

През миналото денонощие у нас са  регистрирани рекордните 3146 нови случая  на ковид при направени  7244 PCR  теста, сочат данните от единния информативен портал за битка с Covid-19. Това значи, че  43.43% от взетите проби са дали позитивен резултат .

Общият брой на доказаните случаи у нас към този момент е 124 966. Активните все още случаи са 83 671.  6270 от тях са приети в болница, от които 399 са настанени в интензивно поделение. 

Най-много нови случаи има в София - 933 , по-късно се подреждат Пловдив с 361 и Варна с 239 инфектирани.

Жертвите  на заболяването станаха 3069,  189 от които са от последното денонощие.  През последните 24 часа са излекувани 1702 души, по този начин общият им брой доближава 38 226.

Управителят на общинската болница в Каварна д-р Християн Зафиров подаде оставка.  Здравното заведение откри съгласно заповедта на здравното министерство Covid поделение, в което само доктор Зафиров съобщи подготвеност да работи, ако такива пациенти бъдат настанени. С напускането му под въпрос остава и съществуването на Спешния център и поликлиниката, заяви БНР. 

Мъж от видинското село Дунавци е умрял откакто е чакал с часове да му бъде оказано лекуване в болничното заведение в град Видин. Това съобщи mediaseverozapad.com.

Синът на жертвата показа, че още преди да е излязъл резултатът от PCR теста на неговия татко, той бил разгласен за умрял от COVID-19.

Починалият мъж е отишъл за помощ във видинската болница след усложнена двустранна пневмония. Неговите близки са безапелационни, че ще съдят лечебното заведение.

Шестима души медицински личен състав са измежду новодиагностицираните с COVID-19 52 случая през последното денонощие в Сливенска област . Това оповестиха от Областния спешен щаб. Сред тях са двама лекари, две медицински сестри и двама санитари от разнообразни болнични заведения.

Общо 936 са болните в област Сливен към 24 ноември. Диагностицирани поданици има в 74 или в над две трети от обитаемоте места. В най-голямата община, Сливенската, позитивни за COVID-19 са 676 души, в община Нова Загора болните са 128, в община Котел - 79 души. В община Твърдица случаите са 52, като в общината се регистрира внезапен спад на заболяемостта, така като инфектирани домуващи и личен състав в обществен дом са излекувани и е вдигната карантината.

Под домашна карантина са 1 201 поданици на региона. Две дами с съпътстващи болести, на 86 и 69 години, са умряли. Едната от пациентките е била лекувана в домашни условия, другата е била настанена в болница.

Многопрофилната болница за интензивно лекуване в Силистра /МБАЛ/ търси да назначи мъже в добра физическа и здравословна форма за работа като общи служащи, които да придвижват пациенти с COVID-19 сред отделенията в лечебното заведение, оповестиха от болничното заведение.

Всеки искащ ще бъде назначен на трудов контракт и обезопасен с нужните персонални защитни средства, се споделя в съобщението
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР