Здравният министър предлага освен глоба, хората, които пропускат прегледа, да

...
Здравният министър предлага освен глоба, хората, които пропускат прегледа, да
Коментари Харесай

Глоба и по-високи вноски за пациенти пропусналите профилактични прегледи

Здравният министър предлага с изключение на санкция, хората, които пропущат прегледа, да имат по-висока здравна вноска, както и да заплащат повече за някои действия.
Обсъжда се въвеждане на нова глоба за хората, които не вървят на профилактичен обзор. Според пациенти и по-високата здравна вноска за хората, които не вървят на профилактичен обзор, е мярка, която няма да проработи.

В момента Касата заплаща разнообразни профилактични действия за деца, пълнолетни, бременни. Средствата, които е изплатила за 2017-та са малко над 56 млн. лева, оповестява бТВ. Към днешна дата профилактичните прегледи също са наложителни, само че санкциониран пациент няма.

„ За нас профилактичния обзор е доста значим, ние ще разтеглим неговия обсег, с цел да даде прецизен здравен статус на всеки българин. Имайки поради неговото положение, да спрем натиска в болничната помощ”, уточни Кирил Ананиев, министър на опазването на здравето.

От здравното ведомство декларират още, че спомагателни средства в извънболничната помощ ще се дават против успеваемост на лекуването и съответни резултати, а не против регистриран обзор и записан пациент.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР