Здравният министър от служебното правителство Асен Меджидиев пристигна в Хасково

...
Здравният министър от служебното правителство Асен Меджидиев пристигна в Хасково
Коментари Харесай

Здравният министър: Медицинските екипи са реагирали много адекватно. Всички лекари в района са били на разположение

Здравният министър от служебното държавно управление Асен Меджидиев дойде в Хасково и посети болничното заведение, в която са настанени част от потърпевшите от снощната злополука с рейс на пътя Свиленград-Тополовград. Припомняме, че една жена почина при тежкия пътен случай.

" Екипите на незабавна здравна помощ, за мое благополучие и за благополучие на пациентите, са реагирали доста съответно. Седем екипа са били незабавно на терен. Аз самият бях от първите разбрали за случая, а като звъннах на екипите, те към този момент бяха там. Изчакахме първоначално да се направи триаж от тях - да се разпределят болните, да се види кои са в тежко положение и къде би трябвало да бъдат разпределени. Благодаря на трите лечебни заведения в района - Хасково, Свиленград и Харманли, които събраха незабавно всички лекари, които са разполагаем, да бъдат в цялостна подготвеност при превозване на болните, в случай че се наложи оперативни намеси или реанимационни такива. Слава Богу, не е било чак толкоз тежко положението. Поздравявам сътрудниците, защото с по-малко екипи се работи. Били са извикани от у дома всички медици, които са разполагаем ", сподели министърът.

" Общо 19 индивида са настанени в трите лечебни заведения. Девет са в Хасковската болница, шест в Свиленград и четирима в Харманли. Животозастрашаващи интервенции няма. Има двама души в по-тежко положение, които са тук в хасковската болница. Сега ще ги посетя. Тежки оперативни интервенции не са осъществявани ", приключи той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР