Здравният министър на Северна Македония Венко Филипче обяви, че по

...
Здравният министър на Северна Македония Венко Филипче обяви, че по
Коментари Харесай

Крути мерки: Северна Македония въведе забрана за движение по Великден

Здравният министър на Северна Македония Венко Филипче разгласи, че по време на идните великденски празници в страната ще важи цялостна възбрана за придвижване на жителите. Това оповестява осведомителният портал Плусинфо.

"Смятам, че по време на религиозните празници е доста мъчно да се управлява обстановката, в случай че е позволено придвижването. Затова по празниците ще бъдат прилагани същите ограничения, които важат и за уикендите ", сподели Филипче на вчерашната конференция в Скопие.

По-рано и министър председателят Оливер Спасовски сподели, че тази година вярващите ще отбележат Великден по домовете си, а същото ще важи и за Рамазан.

"Това няма да ни направи по-малко вярващи, а ще помогне да подсилим духа си, тъй като осъзнаваме, че по този начин спасяваме живот ", сподели Спасовски.

От друга страна, главата на Ислямската религиозна общественост Сулейман Реджепи насочи опасност към вицепремиера Буяр Османи и управляващите, че ще отдръпна апела си за отбрана от пандемията, в случай че Ислямската общественост не получи помощ от държавното управление.

Междувременно пък стана ясно, че някогашният министър председател на Северна Македония Зоран Заев и водачът на опозицията от ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски са сложени под изолираност, откакто са били в контакт с болен от ковид публицист. Новината бе обявена от здравния министър Венко Филипче.

"Миналата седмица двамата са имали диалог със инфектирания представител на медиите.

Първата проба на Мицкоски е негативна, само че той ще остане в изолираност 14 дни.

Днес чакаме резултатите и от тестът на Заев, само че и той ще бъде в изолираност ", сподели още Венко Филипче.

Зоран Заев от нощес се намира в родния си град Струмица.

В Северна Македония има 663 инфектирани с COVID-19. Починалите са 30, а излекуваните 37.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР