Здравният министър Кирил Ананиев предложи увеличение на бюджета на Здравната

...
Здравният министър Кирил Ананиев предложи увеличение на бюджета на Здравната
Коментари Харесай

Здравният министър предложи увеличение на бюджета на НЗОК с 27 млн. лева

Здравният министър Кирил Ананиев предложи нарастване на бюджета на Здравната каса с 27 млн. лв.. 

Ананиев предлага средствата за първична извънболнична помощ за следващата година да се усилят със 7 млн. лв., парите за профилирана извънболнична помощ - със 7 млн. лв.., с 3 млн. лева да е по-голям бюджетът за медикодиагностичните действия и с 10 млн. лева - тези за стоматологична активност.

Той разиска предлагането си с ръководителя на здравната комисия в Народното събрание Даниела Дариткова и депутати от Обединени патриоти. 

„ Представителите на Патриотичния фронт имаха няколко оферти, които бяха създали сред първо и второ четене. Изложих какви са нашите претекстове. Нямаме несъгласия с групата на Патриотичния фронт “, уточни след срещата здравният министър, представен от пресцентъра си.

Кирил Ананиев посочи, че средствата ще дойдат от запаса, като никога сега не би трябвало да се понижават парите за други действия.

Здравният министър разяснява, че междуведомствената работна група, която се занимава с ТЕЛК е към края на своята работа и до дни ще излезе с предложение, което ще бъде показано на управлението на Министерството на здравеопазването.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР